Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, üniversite sanayi işbirliğine dikkat çekerek, bilgiyi ürüne dönüştüren ülkelerin dünyada söz sahibi olduğunu söyledi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i ağırladı. Ziyarette, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, Yönetim Kurulu Üyesi Emin Akça ve Nuri Körüstan da yer aldı. Akademisyenlerle iş dünyasının ortak hareket etmesine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Burkay, bilgi, bilim, teknoloji ve Ar-Ge faaliyetlerinin şehirlere yön verdiğini söyledi.

Bilgiyi elinde bulunduran, bilimi kalkınma için seferber edebilen toplumların ekonomik anlamda güçlü olduğunu ifade eden Burkay, “Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsur, bilim ve teknolojidir. Sürdürülebilir rekabeti korumamızın ve geliştirmemizin yolu, bilgiyi teknoloji üretimine dönüştürmekten geçmektedir.” dedi.

“BİLGİYİ ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”

Küresel rekabet endeksinin ilk sırasında bulunan İsviçre’yi, diğer ülkelerden farklılaştıran en önemli unsurun bilginin üretime dönüştürülmesi olduğunu kaydeden Burkay, şöyle konuştu: “Bilginin üretime dönüştüğü bir başka bölge de Almanya’nın Baden Württemberg Bölgesi’dir. Bilim ve teknoloji, kamu, özel sektör, üniversiteler ve sanayi ekosisteminde gelişiyor. Bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında katma değer oluşturan ve gücümüze güç katacak olan çalışmalar, bu ekosistemde gelişecek. Bu açıdan üniversite ile iş dünyası arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesinin Bursa’ya değer katacağına inanıyorum.”

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, üniversite ile sanayi arasındaki işbirliğinin artması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Bu işbirliği çalışmaları Bursa’ya fayda sağlayacaktır. Bu yüzden üniversite-sanayi işbirliği konusunda atılan her adım önemli. BTSO’nun projeleri, üniversite ile iş dünyası arasındaki ilişkileri daha da artırıyor.” diye konuştu.