Bafra Motosiklet Kulübü (BMK) Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Coşkun, bilinçli motosiklet kullanımı için kulüp kurduklarını anlattı. Polisin trafik uygulamalarından memnun olduklarını anlatan Coşkun, kural tanımayan motorcuları aralarında barındırmadıklarını dile getirdi.

Başlangıçta 20 kişi ile kurdukları kulüplerinde şimdi 35 kayıtlı üye olduğunu belirten Emrah Coşkun, "Biz polis tarafından yapılan trafik uygulamalarından çok memnunuz. Adam gibi kullanmayana istedikleri kadar ceza yazsınlar. Ben kulübümüzdeki arkadaşlarıma da dedim. Belli bir seviyeye geldiğinde kulüp polisle iş birliği yapıp, bizim kulübümüzde böyle böyle birisi var, benim uyarılarıma rağmen plakasını takmıyor, kaskını takmıyor, şehir içerisinde trafiği rahatsız edici şekilde kullanıyor, arkadaşlarımızın yüzlerine karşı söylüyorum, isteyenin zoruna gitsin, çekip gitsin. Biz örnek olmayacaksak burada durmanın anlamı yok." diye konuştu.

Bazı akşamlar gezmelerinin sonrasında motorlarını uzak bir yerde durdurup sonra çalıştırmadan elde getirdiklerini ifade eden Coşkun, "Kimse rahatsız olmasın istiyoruz. 2 motor aynı anda çalışmıyor buradan giderken. Bizim aramıza katılanlar ve katılacak olanlar bunu bilir. Bizim yanımızda bir yapar iki yapar 3.de kendiliğinden bırakır. İnsanları birden düzeltmek mümkün değil. Abartılmadığı sürece bir müddet göz yummak gerekebiliyor. Bafra'da motosiklet çok büyük bir nimet. Herkes düzgün bir şekilde kullansa, keşke herkes motosiklet ve bisiklet kullansa. Yollar o kadar dar ki zaten bir yere giderken giriyorsun yola oradan çıkamıyorsun. En azından motosikletle aralardan geçiyor bir şekilde ulaşabiliyorsun erken gideceğin yere o güzelliği var. Bisiklet ve motosikletin yaygın olması çok güzel.’’ açıklamasında bulundu.