Kayseri’de faaliyet gösteren Kapsun Orman Ürünleri Yöneticisi Muzaffer Cabad, “Piyasalardaki mevcut faiz oranları düşürülmeli. Yatırımlar yapılamıyor. Ev, arsa satışları durdu. Yüksek faiz, sektörümüzü olumsuz etkiliyor. Bir an önce hükümet kurulmalı. Siyasiler ellerini taşın altına koymalılar.” dedi.

Kayseri Eski Sanayi Bölgesi 9. Cadde üzerinde KPS lamine, duvar kağıdı, komple zemin ve duvar çözümleri hizmeti veren ve sektöre 1989 yılından beri hizmet eden Kapsun Orman Ürünleri Yöneticileri Muzaffer Cabad yaptığı açıklamada, faiz oranlarının düşürülemediği için şu an yatırımların yapılamadığını ve neredeyse durma noktasına gelindiğini belirtti.

Halkın faiz oranlarının yüksekliğinden dolayı endişeli olduğunu vurgulayan Muzaffer Cabad, hükümetin kurulmasında ki belirsizliğin kalkması veyahut bir an önce erken genel seçimlerin yapılmasını istediklerini ifade etti.

Cabad, şunları kaydetti: "Siyasi partilerden ellerini taşın altına koymalarını bekliyoruz. Belirsizliğin kalkmasını arzuluyoruz. Mevcut belirsizlik tüketimi neredeyse tamamı ile durdurdu ve minimum rakamlara indirdi. Faiz oranları şu an yüksek, hakikaten faiz oranlarının çok düşürülmesi lazım. Faizler düşürülmediği için şu anda yatırımlarda yapılamıyor. Mevcut yatırımlardan ev ve arsa satışları ise tamamen durdu. Piyasalarda belirsizlik var. Bütün bunlar komple zemin ve duvar çözümleri üreten bizim ve bizim benzeri sektörlerdeki esnafları olumsuz etkiliyor. Neredeyse siftah yapamadan evimize gidiyoruz. Bir an önce hükümet kurulmalı. Siyasiler ellerini taşın altına koymalılar."