ALP-KA Mühendislik Limited Şirketi yetkililerinden aldığımız bilgiler şu şekildedir:

2007 yılı'nda yürürlüğe giren ”˜Enerji Verimliliği Kanunu' ve 2008 yılı' nda yayınlanan ”˜Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği' çerçevesinde, merkezi sistem ile ısınan yapılarda, ısınma giderlerinin, her bir kullanıcının ısı tüketimi oranında paylaştırılabilmesi için, ”˜Isı Kontrol' ve ”˜Isı Pay Ölçüm' sistemlerinin kullanılması zorunlu hale gelmiştir.
 
”¢ Daire sakini her odanın sıcaklığını ayrı ayrı ayarlayabilir.
”¢ Daire sakini kendi istediği konfor düzeyinde sıcaklık ayarı yapabilir.
”¢ Fazla ısınan dairelerde, daire sakini camları açıp ısıyı boşa harcamaz.
”¢ Isı gider paylaşımı her bir dairenin gerçek tüketim değerine göre yapılır.
”¢ Isınma maliyetlerinde %30' a varan tasarrufu sağlar. Enerjisinin %70'ini ithal eden Ülkemiz bütçesine katkı sağlar
”¢ Adil ödeme: Her daire tükettiği kadar ödeme yapacağından, başkasının sorumsuzca kullandığı enerjiyi ödemek zorunda kalmayacaklardır. 
”¢ Isınma konforu: Daireler yeteri kadar ısınacak gereksiz ısınma sonucu yakıt israfı olmayacaktır. Binalarda, dairelere ait tüm radyatörlerin termostatik vanalarının açık konumda tutulma zorunluluğu olduğundan daireler arası ısı dengesi sağlanacak ve ısı kaybı en aza indirilmiş olacaktır
”¢ Satış kolaylığı: Konutların değeri artacak, satış ve kiralama daha kolay olacaktır.


18/04/2007 tarih ve 5627 sayılı ENERJİ VERİMLİLİĞİ KANUNU

MADDE 7 ”“ (1) Enerji verimliliğinin artırılması amacıyla aşağıdaki uygulamalar gerçekleştirilir.

c) Merkezî ısıtma sistemine sahip binalarda, merkezî veya lokal ısı veya sıcaklık kontrol cihazları ile ısınma maliyetlerinin ısı kullanım miktarına bağlı olarak paylaşımını sağlayan sistemler kullanılır. Buna aykırı olarak hazırlanan projeler ilgili mercilerce onaylanmaz.
Mevcut binalar ve endüstriyel işletmeler, inşaatı devam eden binalar ve asgarî sınırları sağlama

GEÇİCİ MADDE 6 ”“ (1) Bu Kanunun yayımı tarihinden önce mevcut olan binalar ile inşaatı devam edip henüz yapı kullanım izni alınmamış olan binalar için, bu Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi, bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren beş yıl süreyle  uygulanmaz.

Not: Bu tarih 18/04/2012 tarihinde sona ermiştir. Yani mevcutta bulunan eski binalar 18/04/2012 tarihinden itibaren 7. Maddenin “c” bendinde bahsi geçen sistemi uygulama zorunluluğu bulunmaktadır.