DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Türkiye'nin dış dünyadaki imajının düzelmesi için acilen 17 aydır ülkede hayata geçirilen antidemokratik yasaların iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Seçmenin 7 Haziran'da ülkede başkanlık sistemi altındaki tek adam diktasına doğru gitmeye dur dediğini belirten Çakmak, aynı zamanda AK Parti iktidarının Meclis çoğunluğuna bağlı torbaya koyarak uygulamaya koyduğu antidemokratik yasaları da kabul etmediğini açık bir şekilde gösterdiğini kaydetti. Antikdemokratik yasalarla ülkede başta aydınlar, gazeteciler, ekonomi, hür teşebbüs, sermaye, bankalar ve sivil toplum kuruluşlarının baskı altına alınmasının dünyadaki yankısının yüksek olduğunu belirten Çakmak, ülkede yabancı bankaların bir bir sermayelerini çekmesinin de ülkeyi yönetenlerin keyfi ve hukuksuz uygulamalarıyla birinci derece sorumlu olduklarını ifade etti.
Hukuksuz uygulamalarla iktidarın ülkeyi tecrit ettiğini savunan Çakmak, ülkede hukuksuz uygulamalarında en fazla turizm sektörünü vurduğunu, normalleşmenin aynı zamanda turizmi de eski seviyesine getireceğine inandıklarını vurguladı. Çakmak, "Ülkemiz kişi hak ve hürriyetlerini korunması ve düşünce ve ifade etme hürriyeti bakımında 17 aydır resmen Kuzey Koreleşti. Dün Kaddafi'yi, Saddam'ı, Esed'i, Hüsnü Mübarek'i eleştirenler ülkemizi Orta Doğu'da Baas tipi rejime dönüştürdü. Hukuksuz uygulamalar ülkemizde en fazla turizm sektörünü vurdu. Antalya bölgesinde yılın ilk 6 ayına girmemize rağmen beklenilen ölçüde turizm canlılığı olmadı. Ruslardan sonra Avrupalı, İskandinav ve Baltık ülke turistleri de gelmez oldu. Ülkemizde hayata geçirilen antidemokratik yasalar ve uygulamalar kalkmadığı sürece turizmde işler yolunda gitmeyecektir. Bir ülkenin turizmi demokrasi çıtasıyla doğru orantılıdır." diye konuştu.