Dubai’nin Serbest Bölge otoritesi DMCC ile DMCC’nin DGCX ve DMCC Tradeflow platformları, Borsa İstanbul (BIST) ile el ele veriyor. Bu çerçevede Dubai’de mutabakat protokolü yapıldı. Protokol, DMCC Genel Müdürü Gautam Sashittal ile BIST Genel Müdürü Tuncay Dinç tarafından parafe edildi.

DMCC Genel Müdürü Gautam Sashittal, ortaklıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Burada hedeflenen BIST, DMCC Tradeflow ve DGCX piyasa katılımcıları için etkin ve ileri üye hizmetleri sunmak sureti ile dünyanın en büyük külçe altın ticareti merkezlerinden olan Dubai ile İstanbul hattında ticareti arttırmaktır.” dedi.

BIST Genel Müdürü Tuncay Dinç de şunları ifade etti:

“Kıymetli madenlerde ticareti artıracak ve BIST ile DMCC ortaklığını arttıracak bu mutabakat protokolünü yapmaktan memnunuz. BIST, kıymetli madenler için alım-satım ve sonrasına ait hizmetlerin ilerleyeceğine kanaat getiriyor; likit bir kıymetli madenler sektörünün önemini biliyor ve kıymetli madenler için sunulan alım-satım hizmetlerinin daha kısa sürede ilerletilmesi için DMCC ile ortak bir strateji ortaya koymayı planlıyor.”