Kırıkkale’de yıllardır her cumartesi günü kurulan bit pazarına ilgi giderek büyüyor. İkinci el her türlü eşyanın satıldığı pazar her hafta binlerce kişiyi ağırlıyor. Pazara çevre illerden de vatandaşlar ve satıcılar geliyor.

Kırıkkale’de her cumartesi günü güneş doğarken Fabrikalar Mahallesine kurulan cumartesi bit pazarında bir hareketlilik başlar. Kurulmaya başladığı yıllarda yalnızca bir kaç esnafın bulunduğu antika ürünler ve ikinci el kitapların satıldığı bit pazarında artık A’dan Z’ye her şeyi bulmak mümkün. Pazarda, televizyondan müzik setine, oyuncaktan hediyelik eşyalara, dekoratif ürünlerden kıyafetlere, evcil hayvanlardan meyve ağacına kadar neredeyse her şey tezgahtaki yerini alıyor.

Pazarda bulunan ürünlerin tek ortak yönü ise hem ikinci el olmaları hem de ucuz olmaları.
İhtiyaçlarını karşılamak için cumartesi günlerini iple çektiğini ifade eden Ali Soylu, pazarın en büyük özelliğinin ise birçok eşyanın 1 liradan satışa sunulması olduğunu söylüyor. Soylu, “Buraya her hafta gelmemin nedeni ucuz olması. İstediğim her ürünü çok ucuza alabiliyorum. Hırdavattan evcil hayvana kadar, otomobil lastiğinden ayakkabıya kadar bir çok alışverişi yapıyorum. Kurulduğu yıllarda pek ilgi yoktu. Ama şimdi alışveriş yapmak yada ürünlerini satmak için civar illerden gelenler oluyor.” dedi.