Ergaz’ın akaryakıt sektöründeki markası Bluepet'in, Erzurum'da kuracağı Doğu Anadolu Bölgesi akaryakıt depolama ve kara dolum terminalinin temeli, düzenlenen törenle atıldı. 1. etabı 26 bin metreküp kapasiteli olan terminal toplamda 52 metreküp olacak.

1978 yılında Erzurum’dan yola çıkarak Türkiye’nin milli bir markası haline gelen Ergaz, yeni markası Bluepet ile akaryakıt dağıtım sektöründe büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesinde planlanmış olan 26. bin metreküp kapasiteli 'Akaryakıt Depolama ve Karadolum Terminali' bölgeye sektörel açıdan ekonomik olarak önemli katkı sağlayacak.

Ergaz ve Bluepet Genel Müdürü Abubekir Yağız, bölge ve ülke ekonomisine katma değer sağlamak amacıyla Erzurum'da söz konusu tesisleri kurma kararı aldıklarını belirterek, "Bölge ekonomisine olumlu katma değer sağlayacak bu akaryakıt depolama terminali, akaryakıt satış istasyonları için nakliye bedeli gibi önemli avantajlar sağlayacak. Yıllık milli ekonomiye 18 milyon dolar katkı sağlayacak. 5 milyon TL değerindeki tesisimizi 10 ayda hizmete açmayı planlıyoruz. Bluepet, henüz çok genç bir marka olmasına karşın sektöründe ayrıcalıklı bir yer edindi. Türk enerji sektörünün ‘Yerli Sermayesi’ Ergaz’dan aldığı kurumsal kültürü insana, yasalara, müşteri memnuniyetine saygı misyonu ile Bluepet, güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor. Akaryakıt Depolama ve Karadolum Terminali’nin hizmete girmesiyle Bluepet, sektörde güçlü ve kararlı bir duruş sergileyerek, ekonomiye katkı sağlamış olacak." dedi. Yağız, törene şehir yönetiminden üst düzey kimsenin katılmamasına da tepki gösterdi.

Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, ilçelerinde ulusal bir markanın tesis açmasının sevinç ve mutlululuğunu yaşadıklarını ifade etti. Erzurum Büyükşehir Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum menşeili ulusal bir markanın çıkmasından mutlu olduklarını dile getirerek, "Bizden birisi. Bizim markamız." diye konuştu.

Kurban kesilmesi ve Erzurum eski müftüsü Hasan Çınar'ın duası eşliğinde tesislerin temeli atıldı.