Hakkari’nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde PKK'nın gerçekleştirdiği terör saldırısı ile ilgili iş dünyasının çatı kuruluşlarından kınama gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) tarafından yapılan açıklamada, son aylarda asker, polis, sivil ayrımı gözetilmeksizin yapılan saldırıların herkesi derinden yaraladığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Yüzlerce eve, yüzlerce yüreğe düşen ateş, sadece o evlerdeki anneleri, babaları, çocukları değil tüm Türkiye’yi yakıyor. Bu ateş dün ne yazık ki Hakkari Dağlıca’da bir kez daha yüreğimizi dağladı. Anne ve babalar evlatsız, çok sayıda çocuk yetim kaldı. Dağlıca’dan gelen haberle ülkece yasa boğulduk. Terör örgütlerinin toplumu korkutup sindirmek, insanları yılgınlığa ve umutsuzluğa sevk etmek, demokratik değerlere zarar vermek istediklerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu tehdide en etkili yanıtı toplumsal dayanışma ile verebiliriz. Türkiye, yüzyıllara dayanan toplumsal ve siyasal birikimi, en zor günlerde güçlü bir şekilde ortaya çıkan birlik ve kardeşlik ruhuyla sıkıntılı dönemi aşabilecek kapasitededir. Ülkemiz dini, etnik kökeni ve siyasi inanışı ne olursa olsun, ortak ülküyü paylaşan 78 milyon insanıyla tüm hain planları boşa çıkarıp geleceğe emin adımlarla yürüyecek güçtedir. Dünyada ve bölgesinde önemli bir aktör olan Türkiye’nin, bu sıkıntılara çare üretebilecek deneyim ve sağduyuya sahip bulunduğundan hiçbir şüphemiz yok. Terör tuzağına düşmeden, demokratik değerleri her zaman en öncelikli kazanımımız olarak değerlendirip gündelik yaşamımıza devam etmeli, hain saldırıların hiçbirimizi yıldıramayacağını dosta düşmana göstermeliyiz."

BMD, bu arada şehit yakınları ile ilgili yaptığı bir çalışmayı da duyurdu:

"Canlarını terörle mücadelede feda eden şehitlerimizin, terör kurbanı sivillerimizin ailelerine ve yetim kalan çocuklarına en yararlı ve etkin desteği vermek üzere ilgili vakıflarla görüşmelerimiz sürüyor. Şehitlerimizin bize emaneti kabul ettiğimiz evlatlarımız için eğitim başta olmak üzere bir dizi ekonomik ve sosyal destek planlıyoruz.
Bu duygularla Dağlıca’da dün kaybettiklerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ulusumuza sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz."

AYAKKABI SANAYİCİLERİ DERNEĞİ'NDEN KINAMA

Öte yandan Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) de söz konusu saldırıyı kınadı. Dernek Başkanı Hüseyin Çetin imzasıyla yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Hakkari Dağlıca’da askerlerimizi hedef alan menfur saldırının şoku ve derin üzüntüsü içindeyiz. Yüreğimiz vatan savunması için canlarını feda eden şehitlerimiz için sızlıyor. Ailelerinin acısı bizim acımız. Birlik ve beraberliğimize kast eden bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz."