Muğla'nın Bodrum ilçesinin, birçok ülkede tanıtım çalışmaları devam ediyor. Moskova'nın ardından ikinci tanıtım ofisi, Azerbaycan'ın başşehri Bakü'de açılıyor. Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtım Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon, tanıtım ofisinin yakın zamanda açılacağını açıkladı.

Başkan Kocadon, ISR Holding Başkan Yardımcısı ve Hilton Bodrum Otel Genel Müdürü Zafer Tangil ile BOTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar'la beraber düzenlediği toplantıda, şehir merkezinde bulunan Radisson Park Inn Oteli'nin bünyesinde BOTAV Bakü Temsilciliği'nin açılmasına karar verildi. Tanıtım ofisinin faaliyete geçmesiyle birlikte daha fazla Azerbaycanlı turistin Bodrum'a gelmesi için çalışmalar yürütülecek. Haziran ayı içerisinde açılması planlanan tanıtım ofisinde yapılacak çalışmalar kapsamında, Azerbaycanlılara Bodrum ile ilgili genel bilgiler verilerek turizm faaliyetleri, ilçenin kültür ve sanat yönleri hakkında kapsamlı tanıtım çalışmaları yapılacak.

Kocadon, Rusya ve Rusça konuşan ülkelere çok önem verdiklerini, bu amaçla diğerlerinde de temsilcilikler açacaklarını söyledi. Kocadon, "Rusların, Rusça konuşan ülkelerin, özellikle de Azerbaycan halkının Bodrum'a büyük ilgisi var. Bodrum'u onlara daha iyi tanıtmak için bizler de BOTAV olarak, öncelikle Rusya'nın başkenti Moskova'daki tanıtım ofisimizi açtık. Sırasıyla Rusça konuşan ülkelerde de bu tanıtım faaliyetlerimize devam edeceğiz. Ofislerimizin sayısını arttırarak, Bodrum adının daha etkin, daha bilinir bir marka olarak anılmasını sağlayarak ekonomisini güçlendirmek ve turizm faaliyetlerimizi 12 aya yaymak hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.