Borajet Havayolları’nın Embraer E-190 tipi yolcu uçağına 'Edremit' adı verildi. Uçağa Edremit adının verilmesi nedeniyle 7 Nisan 2015 Salı günü saat 16.30’da Edremit Kocaseyit Havalimanı’nda uçak tanıtım kokteyli düzenlenecek. Bu, Türkiye'de bir uçağa bir şehir isminin verilmesi nedeniyle düzenlenen ilk tanıtım organizasyonu olacak.

Edremit Kocaseyit Havalimanı’ndan yurt içi seferlerine devam eden ve gerçekleştirdiği bölgesel uçuşlarla adını duyuran Borajet Havayolları, prestijli havayolu şirketlerinin filosunda bulundurduğu Embraer E190 jet yolcu uçağına Edremit adını verilmesi kararlaştırıldı. Borajet Havayolları’nın Embraer E-190 tipi yolcu uçağına 'Edremit' adının verilmesi sebebiyle Kocaseyit Havaalanı apronunda 07 Nisan Salı günü saat 16.30'da uçak tanıtım kokteyli düzenlenecek. Bu, Türkiye'de bir uçağa bir şehir isminin verilmesinin ilk tanıtımı olacak.

Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit’in turizmde hak ettiği noktalara ulaşabilmesi için yurt içi ve yurt dışında ilçenin tanıtımını daha iyi yapabilmek için çalıştıklarını belirtti, “Turizmin gelişebilmesi için hava yolu ulaşımının çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda ilçemizde bulunan Kocaseyit Havalimanı’ndan yurt içine düzenli olarak seferlerine devam eden Borajet Havayolları'nın filosunda bulunan Embraer E-190 tipi yolcu uçağına “Edremit” adının verilmesinden büyük bir mutluluk duyduk. 7 Nisan 2015 Salı günü düzenleyeceğimiz tanıtım kokteyli ile Borajet yetkilileri tarafından bu uçağımız tanıtılacak. Bizler de adının verildiği uçak ile ilçemize seyahat eden konuklarımıza hoş geldin diyeceğiz. İlçemizin adının yolcu uçağına verilmesi nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol başta olmak üzere Borajet Havayolları’nın yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.