BDDK tarafından açıklanan son veriler kapsamında önemli iller başında İstanbul geliyor. Megaşehir İstanbul son rakamlara göre kreid kullanımında oldukça yüksek bir paya sahip olurken, her 10 liralık kredinin 4 lirası İstanbul`da kullanıldığı kaydedildi. Peki borcuna en sadık olan il hangisi? İşte BDDK'nın kredi kullanımına ilişkin açıkladığı o veriler...
 
Emlak Pencerem / Emlak haberleri merkezi - 16 Şubat 2018 - İstanbul

Türkiye genelini kapsayan önemli rakamları içeren kredi kullanımına ilişkin son dakika veriler BDDK tarafından açıklanırken, ortaya çıkan rakamlarla birlikte megaşehir İstanbul yine büyük dikkat çekti. 20 Milyondan fazla vatandaşın yaşadığı İstanbul'da her 10 liralık kredinin 4 lirası kullanıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerind nakdi kredi stoku geçen yıl sonu itibarıyla 2 trilyon 127 milyar lira düzeyinde gerçekleştiği açıklanırken, İstanbul'da nakdi kredi kullanımı çerçevesinde ilk sırada yer aldı. İstanbul'da 2017 sonunda İstanbul'dan kullanılan nakdi kredinin tutarı 855 milyar lira olarak açıklanırken, bir önceki yılda ise toplam nakdi kredi stokunun yüzde 40,2'si İstanbul'da kullanıldığı bildirildi.

Ankara'da bu rakam 271 Milyar tutarında kredi kullanımına tekabul ederken, İzmir'de ise bu rakam 109.2 Milyar TL olarak açıklandı. Diğer taraftan en az nakdi kredi kullanımı gerçekleştiren iller arasında ise 572 milyon 295 bin lira tutarında nakdi kredinin kullanıldığı Bayburt'u 872,2 milyon liralık kullanımla Tunceli, 1 milyar liralık kullanımla Kilis ve 1,1 milyar liralık kullanımda Ardahan illerinde kullandırıldığı gelen bilgiler arasında.

Borcuna en sadık il olarak bu yıl Gümüşhane ili oldu. 158 oranı ile borcuna sadık il sıralamasında ilk sırada yer alan Gümüşhane ilini, Siirt yüzde 1,88, Denizli yüzde 1,97, Kahramanmaraş ilinde ise bu rakam 2,02 oranlarıyla izlerken BDDK verilerinde yer aldı.
 
Şanlıurfa ise yüzde 5,82 ile takipteki alacak rasyosu en yüksek il olarak kayıtlara geçti. Bu ili yüzde 5,48'le Kütahya, yüzde 5,4'le Diyarbakır ve yüzde 5,3'le Afyon izledi.