Borsa İstanbul (BIST) Yönetim Kurulu Başkanlığı‘na Talat Ulussever seçildi. Yönetim Kurulu üyeliklerine de Tuncay Dinç ve Halil Tunalı getirildi.





BIST 2. Olağan Genel Kurulu Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü'nde yapıldı. Genel Kurul'da Şirket Esas Sözleşmesi'nin 10 ve 11'inci maddeleri çerçevesinde 31 Mart 2018 tarihine kadar görev yapmak kaydı ile Yönetim Kurulu Başkanı ile münhal bulunan Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.

Toplantıda söz alan BIST Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Akyüz, Türkiye Sermaye Piyasaları’nın önemli atılımlar gerçekleştirdiği ve BIST’ın hızla küresel rekabetçi yapıya kavuştuğu bir dönemden geçtiğini kaydetti. Akyüz, "Bu süreçte bildiğiniz üzere Sayın İbrahim Turhan, Borsa İstanbul Başkanlığı görevinden 10 Şubat 2015 itibariyle ayrılmıştır. Kendisine; görevde bulunduğu süre zarfında bu dönemin iradesini üstün gayretleri ve başarılarıyla tamamlamıştır. Kendisine Borsa İstanbul AŞ’ye kazandırdığı vizyon ve Sermaye Piyasası’na sağladığı katkıdan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Genel Kurul’un ardından ayrıca Borsa İstanbul piyasalarında 2014 yılında en yüksek işlem hacmini gerçekleştiren yatırım kuruluşlarına törenle ödülleri takdim edildi.