Türkiye’de 'Bilim Kahramanları Buluşuyor' ismiyle düzenlenen FIRST® LEGO® League (FLL) turnuvalarının heyecanını Borusan bu yıl Gemlik’e de taşıdı.

Borusan’ın başlattığı 'Bilim Kahramanları Gemlik’te Buluşuyor Projesi'yle Gemlik’teki 10 okuldan toplam 100 çocuk, legolardan robot yaparak üretkenlikleri ve bilim sevgisini geliştirecek. Turnuvaya bu yıl ziyaretçi olarak katılan Gemlikli öğrenciler, gelecek sene ise yarışmacı olarak yerlerini alacak. Borusan’ın Gemlik Belediyesi ve Gemlik İlçe Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle gerçekleştirdiği proje, Gemlikli ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bilimi sevdirmeyi ve bu alandaki farklı kariyer seçenekleriyle onların önünü açmayı hedefliyor. Proje kapsamında Gemlik’teki 10 okulda 10 takım oluşturuldu. 10’ar öğrenciden oluşan takımlar bilimsel çalışmalar yapmaya başladı.

'GEMLİK’İN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ'

Ayrıca belirlenen okulların sınıf öğretmenlerine 'Bilim Kahramanları Gemlik’te Buluşuyor Projesi' ve robotik uygulamalarla ilgili eğitim verildi. Daha sonra takımlar kurularak çalışmalara başlandı. Takımlar bu yıl robot atölyeleri ve proje sahnesi çalışmaları yapacak. Uludağ Üniversitesi’nde yapılan turnuvaya okullar bu yıl ziyaretçi olarak katıldı. Borusan takımları 2016’da yapılacak turnuvalarda sene içinde ürettikleri robotlarla yerlerini alacak.

Projeyle ilgili değerlendirme yapan Borusan Holding Kurumsal İletişim Direktörü Şule Yücebıyık, "Borusan’ın faaliyetlerine yıllardır ev sahipliği yapan ve bize büyük bir konukseverlik gösteren Gemlik ilçesi bizim için çok önemlidir. Bugüne kadar pek çok yatırım yaparak bu ilçemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasını destekledik. Bu projeyle de Gemlik’in geleceğine yatırım yapıyoruz. Bilim Kahramanları Gemlik’te Buluşuyor Projesi, Gemlikli çocukların ufkunu açacak, yaşama ve geleceklerine farklı bir gözle bakmalarını sağlayacak. Amacımız, Gemlikli öğrencilerin bilim yapma, icat etme, hevesle öğrenme ve paylaşma duygularını pekiştirmektir." şeklinde konuştu.