Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB), Almanya otomotiv sektörünün devlerini Bursa’da ağırladı. Hilton Otel’de gerçekleştirilen B2B görüşmeleri ile BOSB’da faaliyet gösteren otomotiv firmalarının yöneticileri ile bir araya gelen Alman sektör temsilcileri, karşılıklı işbirliği olanaklarını değerlendirme fırsatı yakaladı.

Organizasyonun açılışında konuşan BOSB Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Bayrak, “Ülkemizde sanayi hamlesini başlatan, Türkiye’nin tüketen değil, üreten bir ülke olmasını sağlayan ve Türkiye’nin ilk OSB’si olma özelliği taşıyan Bursa Organize Sanayi Bölgesi’dir” dedi.

Almanya’nın dünya otomotiv sektörünün liderlerinden biri olduğunu ifade eden BOSB Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Bayrak, Almanya otomotiv sektörünün temsilcilerini Türkiye’nin otomotiv merkezi olan Bursa’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, amaçlarının Türk ve Alman işadamlarının birbirlerini daha iyi tanımaları ve işbirliği olanaklarını değerlendirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

“Yıllık ihracat rakamımız 5 buçuk milyar dolardır. Bunun büyük bir kısmı da otomotiv sektöründen sağlanmaktadır” şeklinde konuşan Bayrak, “Sanayicisinin temel ihtiyaçları olan elektrik, su, doğalgaz ve alt yapı hizmetlerinin tamamını en iyi şekilde karşılama gayretinde olan BOSB, bunun yanında sanayicisini yarınlara taşımak için de çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanlığının desteğiyle tekstil ve otomotiv firmalarının rekabet gücünü ve ihracatını artırmak amacıyla kümelenme çalışmaları yapmakta olduklarının altını çizen Bayrak, 3 senesini tamamlamak üzere olan ilk UR-GE projelerinin de sonuna yaklaşmış olduklarını belirtti.

Program, BOSB Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Bayrak’ın açılış konuşmasının ardından, Türk ve Alman firma temsilcilerinin karşılıklı B2B görüşmeleri ile son buldu.