Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye’nin artık en az bir dört yıl seçimsiz bir şekilde ve büyüyen bir anlayış içerisinde yoluna devam etmesi gerektiğini belirterek, artık Türkiye’nin seçimlerle kaybedecek zamanının olmadığını söyledi.

KAYSO Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya KAYSO meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı. Toplantıda konuşma yapan Mustafa Boydak, meclis toplantısına katılımlarından dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür ederek, kendisinin bilgi ve becerisine çok güvendiklerini dolayısı ile Talas ilçesini daha güzel konumlara getireceğinden en ufak bir endişelerinin olmadığını söyledi.

Genel seçimlerin tüm Türkiye’ye ve bölge coğrafyasına hayır olması temennisinde bulunan Başkan Boydak, “Hepimizin de bildiği gibi bu dönemde seçmenler tek başına bir partiye yetki vermedi. Dolayısı ile bir koalisyon zorunluluğu karşımızda durmakta. Anayasal teamüller gereği en çok oy alan partinin önderliğinde hükümet kurma çalışmaları başlayacak. İnşallah bu çalışmalar Türkiye’nin yeni bir hükümete kavuşmasına vesile olur. Parti başkanlarında bu iradenin olduğunu görmekteyiz. Cumhurbaşkanımızda tecrübeleri ile bu süreci layığı ile yürüteceklerdir. Türkiye bölgemizde siyasi karışıklıkların zirveye çıktığı bu süreçte kuvvetli bir hükümetle yoluna devam edecektir” dedi.

Başkan Boydak, iş dünyası olarak işlerinin daha da iyiye gidiyor olmasını sağlayacak tedbirlerin alınmasını, bekleyen yapısal tedbirlerin bir an önce hayata geçmesini ve iş dünyasının dünyadaki rakipleri ile yarışırken daha da öne çıkmasını sağlayacak tedbirlerin alınmasını beklediklerini açıkladı. Boydak, bunların da kuvvetli bir hükümet ile çok rahat bir şekilde yapılacağına inandıklarını belirtti.

Mustafa Boydak, yeni hükümetin kurulmasının bir ay kadar bir zaman alabileceğini ancak Türkiye’nin kendi dinamikleri içerisinde makro ekonomik istikrarını devam ettireceğini, bununda Türkiye’nin bu güne kadar ekonomi yönetimini iyi bir şekilde yapmış olmasının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Yeni hükümetin kurulması ile birlikte daha net tablonun ortaya çıkacağını ifade eden Boydak, Türkiye’nin artık en az bir dört yıl seçimsiz bir şekilde ve büyüyen bir anlayış içerisinde yoluna devam etmesi gerektiğini, iş dünyası olarak siyasileri cesaretlendirmeleri gerektiğini ve artık Türkiye’nin seçimlerle kaybedecek zamanının olmadığını açıkladı. Koalisyon hükümetlerinin sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok ülkesinde olduğunu, özellikle Avrupa ülkelerinin bir çoğunun koalisyonla yönetildiğini ifade eden Boydak, bir uzlaşma kültürü içerisinde Türkiye’nin iç barışına bir zara ziyan gelmeden yoluna devam etmesi temennisinde bulundu.