Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 2014 yılı vergilendirme dönemi kurumlar vergisinde dereceye giren firmaları kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı 2014Yılı Kurumlar Vergisi rekortmenlerini açıklayarak, 2014 yılında verilen beyannameler ile 2 milyar 032 milyon 233 bin 422 TL matrah beyan edildiği ve bu tutar üzerinden 381 milyon 694 bin 571 TL kurumlar vergisi tahakkuk ettirildiğini bildirdi. Yapılan açıklamaya göre ilk üç sırayı, Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., Çinkom Çinko Kurşun Metal ve Madencilik San.Tic. A.Ş. ve Boyteks Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş. paylaştı.

Türkiye’nin gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşması ve refaha kavuşması için verginin tabana yayılması gerektiğini ifade eden Mustafa Boydak, bu vergiler ile Kayseri’deki yerel yönetimlere, bölgesel kalkınmaya ve altyapı yatırımlarına katkı sağlandığını söyledi. Boydak, “Ülkesine vergi vererek, katkı sağlayan, ülkesinin zor günlerine destek veren sanayicilerimize bir kez daha tüm Kayserili hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Sıralamaya giren sanayicilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

BOYDAK HOLDİNG’TAN 5 FİRMA İLK 10 ARASINDAYDI

Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı, kurumlar vergisinde Kayseri rekortmenlerini dün açıklanmıştı. Kayseri Şeker Fabrikası, Çinkom Çinko Kurşun Metal ve Boyteks Tekstil ilk üç sırada yer aldı. Kurumlar vergisinin ilk 10'u arasında Boydak Holding'e ait 5 şirket bulunuyor. Kayseri Şeker Fabrikası, Çinkom Çinko Kurşun Metal ve Boyteks Tekstil ilk 3 sırayı oluşturdu. Özkoyuncu Madencilik, Boytaş Mobilya, Kayseri Metal Center Sanayi, Hacılar Elektrik Sanayi (HES), İstikbal Mobilya, Merkez Çelik ile Kayseri ve Civarı Elektrik şirketleri ilk 10 arasında yer aldı.