Bursa Berberler Odası’nın düzenlediği toplantıya katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, esnafın her zaman güçlü olması gerektiğini belirterek “Esnafımızı desteklemezsek Türkiye’de her şey yerle bir olur” dedi.

Bursa’daki berber esnafının sorunları, düzenlenen toplantıda ele alındı. Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katılan Başkan Mustafa Bozbey, berberlerin yaptığı işin önemine değindi. Berberlerin yaptığı işin çok kıymetli olduğunu belirten Bozbey, “Berberler insanların müdavimi olduğu çok az yerlerden biridir. Berberler pek sık değiştirilmez. Çünkü herkes kendisini berberinde rahat hisseder” dedi.

Esnafın sorunlarına dikkat çeken Başkan Bozbey, bu sorunların çözümünde herkese görev düştüğünü söyledi. Bu konuda Nilüfer Belediyesi olarak kendilerine düşeni yapacaklarını anlatan Bozbey, şöyle konuştu: “Çünkü esnafımızı ayakta tutmak, güçlü kılmak zorundayız. Eğer onları ortadan kaldırırsak inanın bana Türkiye’de her şey yerle bir olur. Onun için esnafı ayakta tutmanın, esnafla birlikte onların sorunlarını çözmenin mücadelesini hep birlikte vermek zorundayız. Hem yerel yöneticiler, hem genel yöneticiler, hepimiz taşın altına elimizi koyarak o taşı hep beraber kaldırmalıyız.”

Başkan Bozbey Ahilik kültürüne de değindiği konuşmasını “Ahilik kültürünün dışına çıkanlara müsaade etmeyiz. Kimse kusura bakmasın.” şeklinde konuştu.