Bozok Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, üniversitenin, şehrin ekonomik ve sosyal dinamikleri ile koordineli olarak çalışacağını belirterek, "Yozgatımızın bereketli topraklarında, yenilikçi ve üretici insanı ile başta tarım ve hayvancılığı canlandırmak için üniversitemiz her türlü bilimsel katkıyı verecektir." dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Yerköy ilçesinde kurulan Yozgat’ın en büyük tavuk üretim çiftliğini ziyaret etti. İşletme sahibinden bilgi alan Prof. Özkan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yüzde 65’i hibe desteği ile kurulan, kentin en büyük tavuk üretme çiftliğinin kuruluyor olmasının bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Yozgat’ın, coğrafi konumu itibariyle tarım ve hayvancılığa daha elverişliği olduğunu vurgulayan Özkan, "Yerköy ilçemizde büyük bölümü hibe desteği ile yaklaşık 1,5 milyon TL’lik bir maliyetle, 3 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu 50 bin tavuk üretim kapasitesine sahip, Avrupa standartlarında bir üretim çiftliğini gezdim, yerinde inceledim. Yozgatlı her zaman üretken, yenilikçi fikir ve projeleri ile ön plana çıkmış, bu alandaki başarılarını kanıtlamıştır. Bugün Yerköy ilçemizdeki işletme, bu başarının örneklerinden sadece bir tanesi. Önemli olan tarım ve hayvancılık alanındaki desteklerin, koordineli olarak anlamıyla yürütülmesidir. İşte bu noktada Bozok Üniversitesi’nin başta Ar-Ge olmak üzere, yenilikçi, yol gösterici faktörü ön plana çıkmalıdır." diye konuştu.

‘Bozok Üniversitesi-Yozgat’ işbirliğinin tarım ve hayvancılık alanında da gerçekleşeceğini vurgulayan Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Yoksulluk ve fakirlik bu şehrin kaderi değildir, başta tarım ve hayvancılığı canlandırmak için üniversitemiz her türlü bilimsel katkıyı verecektir. Bozok Üniversitesi bilimsel projelerin yanı sıra bölge üreticisinin ufkunu açacak, yüzünü güldürecek, farklı, alternatif ürün çeşitliliğini artıracak projelerle de Anadolu bozkırında önemli adımlar atacaktır. Bizim Bozok Üniversitesi’ne, dolayısı ile Yozgat’ı içine alan ideallerimizin, hedeflerimizin temelinde işbirliği ile hep birlikte doğduğumuz toprakların gelişimine katkı sağlamak vardır. Bizlere Bozok Üniversitesi’ni kazandıranlara, bu toprağın insanına vefamızı ancak hizmet ederek borcumuzu ödeyebiliriz."