Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, hükümetin bir an önce kurularak ekonomi de yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Siyasilere çağrıda bulunan Başkan Boztaş, bir an önce hükümeti kurarak 31 Mayıs'ta sona eren turizm destekleri verilmesini istedi.

MATSO temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. MATSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda ilçe ekonomisi, turizm sektöründeki kırılganlıklar ve Manavgat ekonomisine etkileri tartışıldı. Boztaş, yaptığı konuşmada siyasilere çağrıda bulunarak bir an önce hükümetin kurulması gerektiğini kaydetti. Hükümetin kurulması ile siyasi belirsizliğin sona ereceğinin altını çizen Boztaş, ülkede ekonomik gündeme dönülmesi ve ekonomide yapısal reformların yapılmasının aciliyet arz ettiğini ifade etti.

Ülkede son 1,5 yılda 3 seçim gerçekleştiğini hatırlatan Boztaş, seçimler nedeniyle yeteri kadar ekonomik sorunların çözümünün ele alınamadığını kaydetti. Siyasi partiler arasında koalisyon görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Boztaş, "Ülkemizde siyasi ve ekonomik sorunların çözülmesi için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Siyasilerin siyasi hırslarından arınıp, asgari müşterekler de anlaşarak tüm konuları ele alıp uzlaşma sağlayarak hükümeti bir an önce kurmaları gerekmektedir. Ülkemizde siyasi ve ekonomide çözülmesi gereken konulara dönmesi elzemdir." diye konuştu.

'TURİZM DESTEK PAKETİ TALEBİMİZ UYGULANMALIDIR'

2015 yılı turizminin bölge ve ülke turizmi için kayıp bir yıl olduğunu söyleyen Boztaş, şunları kaydetti: "Turizmde 2015'i kaybettik 2016'yı kurtarmak için acil bir şekilde hükümetin kurulması lazım. Ülke ve bölge turizmi ile ekonomisinin toparlanması için hükümetin kurulması ile 8. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda bölge ticaret ve sanayi odaları olarak başbakana sunduğumuz uçaklara uygulanan ve 31 Mayısta sona eren 6 bin dolarlık yardımın sezon sonuna kadar uzatılması, 2014 yılında ülkemize 400 binden fazla turist getiren acentelere yönelik kredinin devam etmesi, sezon sonu SGK primlerinde ve enerji giderlerinde indirimlerin uygulanması ile uçaklardaki boş koltuklara verilen desteklerin acilen uygulanması gerekmektedir."