Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Türk turizmcilerin, rakipleri İspanya, İtalya, Fransa, Yunanistan ve Portekiz'le yarışta önünün açılması gerektiğini söyledi.

Ahmet Boztaş, MATSO toplantı salonunda, yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği düzenlediği basın toplantısında Belçika'nın Gent şehrinde katıldıkları emlak fuarı ile ilgili bilgilendirme yaptı. Avrupalıların, Antalya'dan gayrimenkul alımında yakın komşuları ve Türkiye'ye ulaşımda sıkıntı çektiğini belirten Boztaş, kasım ayından sonra Belçika'dan Manavgat'a ulaşmada charter seferleri olmamasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.
Avrupa ülkelerinde katıldıkları ihtisas fuarlarında Avrupalı rakiplerine göre imkan ve şartlar bakımından yarışa bir adım geriden başladıklarını vurgulayan Boztaş, Belçika'nın Gent şehrinde fuara katıldıktan sonra Gent'ten Brüksel'e, Brüksel'den İstanbul'a, İstanbul'dan Antalya'ya, Antalya'dan Manavgat'taki evine 16 saat sonra gelebildiğinin altını çizdi.

Manavgat'ı tanıtım noktasında Belçika'da destan yazdıklarını vurgulayan Boztaş, şunları söyledi: "Size soruyorum Allah aşkına Belçika'nın Gent şehrinden 16 saat sonra Manavgat'a ulaşsanız siz Manavgat ve Side'de bir villa ya da bir daire alır mısınız? Belçikalı gayrimenkul alımında arabasıyla ya da hızlı trenle 300 kilometre sonra İspanya'dan almayı tercih ediyor. Kendi oturduğu yere yakın bölgeyi tercih ediyor. Avrupalıların bölgemizden gayrimenkul alımında şartlar noktasında sıkıntılarımız var. Fuarlarda Belçikalılara bölgemizdeki konutlarla ilgili tanıtım yapıyoruz, görselleri beğeniyorlar ama görselin Türkiye'de olduğunu öğrenince geçip gidiyorlar. İhtisas fuarlarında rakiplerimize göre eşit şartlarda yarışamıyoruz. Sigortamız bir sorun. 65 yaş üstüne sağlık sigortası yapılmıyor. Oturum izni alabilmek için emekli maaşlarında kesinti yapılıyor. Gayrimenkul alımında bazı şartlar Anayasa Mahkemesi'nden döndü. Fuarlarda çekilişe katılın ücretsiz tatil kazanırsınız dediğimizde bile; nerede, Türkiye denilince insanlar bakıp geçiyor. Bunca olumsuzlular karşısında rakiplerin Portekiz, İspanya, İtalya ve Yunanistan'la nasıl yarışacaksınız? İnanın bölgemize turist getirenler kahramanlık destanı yazıyor."

Bölgede Belçikalı turist canlılığı oluşturmak için 3 gün süresince etkinlik düzenlediklerini ve Flemenkçe olarak konferanslar sunduklarını belirten Boztaş, bin Belçikalı'ya yaptıkları çekiliş kartı ile 10 kişiye ücretsiz tatil hediye ettiklerini kaydetti. Çekilişte 10 kişiye çekilişte 1 hafta tatil hediye ettiklerini vurgulayan Boztaş, tanıtım toplantısında Türk asıllı Belçika vatandaşı olan Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resül Tapmaz'ın büyük destek verdiğini, destek için teşekkürü bir borç bildiklerini sözlerine ekledi.