Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ilçede son bir yıl içinde ihracat oranında yüzde 62 artış olduğunu söyledi.

Antalya Manavgat'ta son 3 yıl öncesine kadar ihracat seviyesinin çok düşük seviyede olduğunu belirten Boztaş, Manavgat'ta Merhaba Dünya sloganıyla başlattıkları çalışmaların semeresini görmeye başladıklarını kaydetti. Göreve gelmelerinin ardından yaptıkları çalışma ve üyelere yönelik düzenledikleri eğitimlerle ihracatı hep ön planda tuttuklarını ifade eden Boztaş, "Özellikle ihracat konusunda yapılan çalışmalar ile Manavgat'ta 3 yıl önce yok denecek kadar az olan ihracat oranın her yıl artış göstererek ivme kazandı. Son bir yılda ise yüzde 62 oranında artma oldu." diye konuştu.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından üyelere yönelik ücretsiz 'Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma' eğitimi düzenlendi. Eğitime üyenin yanı sıra MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Sanayici ve İş adamları Derneği (MASİAD)Başkanı Turgay Akar, MASİAD Yönetim Kurulu Basın Sözcüsü Okan Akın, MATSO Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan, Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Akın, Meclis üyesi Demir Durar katıldı. İki gün süren eğitim Program Danışmanlık Eğitmen ve Koçu Dr. Gözdegül Başer tarafından verildi. Eğitimde aile şirketlerinde kurumsallaşma kavramı, kurumsallaşma aşamaları, misyon ve vizyon, aile şirketlerinin kurumsallaşması ve sürdürülebilirliği, sürekliliği sağlayan aile şirketlerinin özellikleri, aile şirketlerinde aile anayasasının oluşturulması gibi bir çok konu başlığı yer aldı.

Başkan Boztaş, üyelerin sektörlerinde daha da başarılı olmaları için birçok ücretsiz eğitim düzenlediklerini belirterek 'Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma' eğitiminin de bu eğitimlerden biri olduğunu söyledi. Eğitimde aile şirketleri ile ilgili çok önemli konuların yer aldığını kaydeden Boztaş, özellikle aile anayasasının oluşturulmasının konusunun kurumsal açından önemini vurguladı. Boztaş, Manavgat susamının markalaşması ve coğrafi işaretin alınmasına yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı.