İZMİR (AA) - Bridgestone ile Sabancı Holding’in ortak kuruluşu olan Brisa, Türkiye'deki 3. model mağazası Otopratik'i İzmir'de hizmete açtı. 

Bornova 3. Sanayi Keresteciler Sitesi'ndeki konsept mağazanın açılış töreninde konuşan Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Türkiye'deki lastik sektörünün lider markası olarak servis sunan araç bakım merkezi Otopratiklerin konseptini müşteri deneyimini mükemmelleştirmek için geliştirdiklerini kaydetti. 

 Müşteri ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilmeyi hedeflediklerini belirten Bayman, bu çerçevede Otopratik'i laboratuvar olarak konumlandırdıklarını dile getirdi. 

Yeni Otopratik konseptinin lastiğin yuvarlak formundan esinlenilerek tasarlanan endüstriyel dış görünümü, müşteri beklentilerine göre kolaylıklar sağlayan iç dizaynı, alternatif ihtiyaçlara cevap veren ürün çeşitliliği, satış ve servis süreçleri, teknolojik altyapısı ile lastik alma tecrübesine yeni bir boyut kazandırmayı amaçladığını anlatan Hakan Bayman,  "Yolculuğunuzun geleceğini tasarlıyoruz" vizyonuyla hareket ettiklerini söyledi.

Lastik satın alma deneyimini farklı bir noktaya taşımak için mağazaları geliştirdiklerini vurgulayan Bayman, "Model mağazalarımız müşterilerimize en iyi deneyimi sunmanın ötesinde, aynı zamanda bir laboratuvar ve eğitim üssü görevi görüyor" dedi.

İlk Otopratik mağazasının hizmete girdiği 2006 yılından bu yana konsepti sürekli olarak yenilediklerini anlatan Bayman, müşterilerden gelen olumlu geri bildirimler sonucunda, yeni konsept mağazaları Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Otopratik’in yeni mağaza konseptinde, bekleme ve araç takibi aşamasındaki problemlerin önüne geçmek için, müşterilerin arabalarının bakım sürecini izleyebilecekleri, vakit geçirebilecekleri bir bekleme alanı, bilgilendirici panolar, araba servis numaraları ve zemin işaretlendirmeleri gibi grafik uygulamalarla fonksiyonel servis alanı yer alıyor.

Otopratiklerde binek ve hafif ticari araçlar için ana ürünler bulunuyor. Ayrıca, lastik, jant, akü, ön düzen bakımı, yağ değişimi, filtre değişimi, klima gazı dolumu, fren balata, disk, amortisör değişimi ve periyodik bakım gibi temel bakım hizmetleri de veriliyor.

Otopratik model mağazaları daha önce İstanbul ve Ankara'da hizmete alınmıştı.