Amerika Birleşik Devleti’nin (ABD) New York Eyaletine bağlı Brooklyn Belediye Başkanı Eric L. Adams, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ve Kayseri ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ı ziyaret etti.

Vali Düzgün, Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, Belediye Başkanı Adams ve beraberindeki heyeti Kayseri’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Samimi bir ortamda başlayan ziyarette konuk Belediye Başkanı Adams’ın Kayseri’nin misafirperverliğine hayran kaldığını belirtmesi ve kenti çok gelişmiş bulduğunu ifade ederek devamında, “Şehrinizin bu kadar hızlı gelişmesini neye borçlusunuz?” sorusuna, Vali Düzgün, “Kayseri çok zengin bir tarihe sahip ve bu tarihin köklerinde de ticaret var. Kayseri’nin bu kadar gelişmiş olmasının sebebi 5-6 bin yıllık zengin bir tarihi ticari geçmişe sahip olması.” cevabını verdi.

Vali Düzgün, Kayseri’nin 20 kilometre kuzeydoğusunda Kültepe ören yerinde yapılan arkeolojik kazılarda günümüzden 5 bin yıl öncesine ait tabletler ortaya çıkarıldığını belirterek, bu tabletler üzerinde ticari sözleşmelerin bulunduğunu ve bugüne kadar 23 bin ticari tabletin çıkarıldığını söyledi. Kültepe’nin geçtiğimiz yıl UNESCO tarafından Dünya Geçici Miras Listesi’ne alındığını ve tabletlerin Dünya Belleği Mirası’na dâhil edilmesi için de başvuruda bulunduklarını hatırlatan Vali Düzgün, Kayseri’nin ticari kültürünün tarihi bir geçmişe dayandığını anlattı.

Kayseri’nin ticari ve sanayi kenti olmasının yanında son zamanlarda kültür ve kayak turizminde de önemli atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Vali Düzgün, “Kültürel Kayak” ismi verilen Erciyes ile Kapadokya’nın tek bir paket içerisinde kültür ve kayak turları düzenlenmesi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Vali Düzgün, kentin sahip olduğu kültür ve turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla turizm gazetecileri, tur operatörleri ve seyahat acentalarının da kente davet edilerek kültür ve turizm avantajlarının yerinde anlatıldığını ifade ederek, geçtiğimiz yıl bu kapsamda Amerika’dan da gazetecilerin geldiğini dile getirdi. Vali Düzgün ayrıca Brooklyn’de yaşayan Türk vatandaşlarına göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı Adams’a teşekkür etti.

BROOKLYN, AMERİKA’NIN KAYSERİ’Sİ

Belediye Başkanı Adams 'Amerika’nın Kayseri’si dediği Brooklyn’de çok fazla sayıda Türk nüfusunun olduğunu ve Türk kültürünü Brooklyn halkına tanıtmak amacıyla Kayseri’de bulunduğunu belirtti. Belediye Başkanı Adams, Vali Düzgün’e sıcak ve samimi karşılamasından dolayı teşekkür ederek, 3. kez geldiği Türkiye’de Kayseri’yi ilk kez ziyaret ettiğini ve Türk misafirperverliğinin beklentilerin ötesinde olduğunu kaydetti. Adams, Kayseri’ye hayran kaldığını belirterek, Brooklyn’de yaşayan kişilere Kayseri’nin aslında turizm ve kültürel anlamda ne kadar zengin bir şehir olduğunu anlatmak için sabırsızlandığını, bu açından da Kayseri ziyaretini önemsediğini vurguladı.

Vali Düzgün, Adams’a ziyareti anısına Kayseri’nin tarihi saat kulesinin kristal maketini hediye ederken, konuk başkan da Düzgün’e Brooklyn şehrinin arması ve ziyarete özel hazırlanmış imzalı sertifikayı takdim etti. Vali Yardımcısı Gökhan Azcan ve Brooklyn Belediyesi’nden Toplum İlişkilerinden Sorumlu Danışman Rana Abbasova ve Özel Kalem Müdürü Ama Dwimoh’un da hazır bulunduğu ziyarette, Belediye Başkanı Adams Valilik Şeref Defteri’ni de imzaladı.