Bursa Ticaret Borsası (BTB) Meclis Başkanı Mehmet Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kırmızıay ve Genel Sekreter Fehmi Yıldız Barselona Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen Avrupa Ticaret Borsaları (ECE) 2015 yılı 1. Toplantısı’na katılarak Bursa’yı tanıtan sunum yaptı.

İspanya temasları hakkında değerlendirmelerde bulunan BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, “Daha önceki ziyaretlerimizde kontak kurduğumuz ve Bursa’da da misafir ettiğimiz ECE Genel Sekretaryası kurumumuzu Nisan ayında gerçekleştirilen toplantıya davet ederek Bursa’nın gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerine ilişkin bir sunum gerçekleştirmemizi talep ettiler. Biz de Barselona’da düzenlenen toplantıda hem ilimizi ve hem de Ülkemizi temsil etmenin gururu ile başarılı bir sunum gerçekleştirerek, ilimizin ve Ülkemizin tarımsal potansiyelini, hayvancılığa bakış açısını ve gıda sanayisindeki hacmine ilişkin bilgiler vererek, Ülkemize yatırım yapmanın avantajlarını anlattık. Sunumun ardından gerçekleştirilen soru ve cevaplar bölümünde de ECE Üyelerinin şehrimize ve Türkiye`ye yönelik merak ettiği konulara ilişkin açıklamalarda bulunduk.” dedi.

BTB Heyeti İspanya temasları sırasında Barselona’da Türkiye Başkonsolosu Emir Salim Yüksel ve Ticaret Ateşesi Ayfer Çamoğlu’nu da ziyaret ederek, ekonomik ve teknik alanda bilgiler alarak, Bursa`nın ticaret hacminin arttırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye’nin Barselona Başkonsolos Yüksel, Bursa Ticaret Borsası heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtirken kendisinin çalışma alanının sadece Barselona olmadığını İspanya’nın güney bölgelerinin de kendi çalışma alanları içerisinde olduğunu söyledi. Başkonsolos Yüksel, “Bundan sonraki süreçte Ülkemiz ve İspanya arasında ticaret hacmimizi nasıl artırırız öncelikli olarak bu konuda çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Bursa ve İspanya şehirleri arasında bir kardeşlik ve ticaret köprüsü kurmak adına projeler geliştirebiliriz.” şeklinde konuştu.