Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bulgaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Angel Milev Angelov’u ağırladı. Başkonsolos Angelov, Bursa ile Bulgaristan arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek istediklerini söyledi.

Ziyarette konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’dan Bulgaristan’a 585 firmanın ihracat yaptığını belirterek, Bulgaristan sermayeli 23 firmanın da Bursa’da faaliyet gösterdiğini vurguladı. Burkay, Bursa ile Bulgaristan arasındaki ihracatın 2014 yılında 89 milyar milyon dolara ulaştığını, ithalatın ise 182 milyar dolar olduğunu dile getirdi. Başkan Burkay, Bulgaristan ile Bursa arasındaki ticari ilişkileri daha da artırmak istediklerini vurguladı. Burkay, iki bölgenin önemli fırsatlar taşıdığını dile getirdi. Bursalı işadamları ile Bulgaristan iş dünyasını buluşturmak istediklerini ifade eden Burkay, "Bursa ile Bulgaristan’ın ilişkileri üst düzeyde. Bu ilişkilerimizi mutlaka ticarete dönüştürmemiz ve işadamlarımızı doğru kontaklarla buluşturmamız lazım. Çünkü ticareti onlar yapacak, bizler yol göstereceğiz." dedi.

'BURSA VE BULGARİSTAN’DAKİ FIRSATLARI ANLATALIM'

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Başkonsolosluk yetkililerinin Bulgaristan’daki fırsatları ve teşvikleri Bursalı işadamlarına aktarması gerektiğini ifade ederek, "Bulgaristan’daki fırsatları Bursalı işadamlarımıza anlatmalıyız. BTSO’da bu konuda bir toplantı da gerçekleştirebiliriz. Bu toplantıda Bulgaristan’a yatırım yapan Türk firmalarının üst düzey yöneticileri tecrübelerini anlatabilir." şeklinde konuştu.

Bursa ile ticari ilişkileri daha güçlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkonsolos Angelov, yakın zamanda Bursa’da bir ofis açmayı planladıklarını anlattı. BTSO’nun iş dünyasına yönelik çalışmalarını yakından takip ettiklerini de dile getiren Angelov, "Bulgaristan ile Türkiye arasında ciddi kültürel birikimler var. İlişkilerimiz çok sağlam. Her geçen gün de gelişiyor. Bursa’da Bulgaristan’daki fırsatları aktarabileceğimiz bir toplantı isabetli olacaktır. Bu konuda elimizden gelen katkıyı sunacağız." ifadelerini kullandı.

Angelov, Bulgaristan’ın Türkiye için stratejik bir önemi olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: "Türkiye, ekonomisiyle dünya liginde önemli başarılara imza atıyor. Türk işadamları da Avrupa pazarında daha güçlü olmak için Bulgaristan’ın lojistik özelliklerini kullanabilir. Çünkü Bulgaristan Avrupa’ya açılan bir kapıdır. Bursa için de büyük fırsatlar taşıyor."