Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 7 asırlık geçmişe sahip Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne tarihi bir sorumlulukları olduğunu belirterek, "Çarşı esnafının AVM'lere karşı rekabet gücünü artırmak istiyoruz." dedi.

Çarşıyı haraketlendirmek amacıyla hazırlanan Payitaht Çarşı Projesi Kurumsal Gelişim Programı sürüyor. Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlere çarşı esnafı yoğun ilgi gösteriyor. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, açıklamasında, Osmanlı Devleti’nin ilk büyük alışveriş merkezi niteliğindeki çarşının, 7 asırlık geçmişiyle sadece kentin değil, dünyanın da en önemli değerleri arasında yer aldığını vurguladı. Burkay, BTSO olarak çarşıyı eski ihtişamına kavuşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

"ÇARŞININ AVM’LERLE REKABETİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Burkay, yaklaşık 4 bin iş yerinde 25 bine yakın çalışanı ve aileleriyle birlikte ortalama 100 bin Bursalının hayatını tanımlayan tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin, turistik ve ekonomik potansiyelini yeniden ayağa kaldırmak istediklerini anlattı. İbrahim Burkay, şunları kaydetti:

"Çarşılarımız, şehirlerin aynasıdır. Kapalı çarşımızı, kendi özgün kimliğiyle gerçek anlamda büyük AVM’lerle rekabet edebilir hale getirmek istiyoruz. Yerel yönetimlerle yaptığımız ortak çalışmalar doğrultusunda verilen eğitimler, çarı esnafımızın bilgi birikimini daha artırıyor. Daha donanımlı ve rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşmaları için tüm çarşı esnafımızı eğitim programlarından faydalanmaya davet ediyorum."