Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan orta vadeli programda (OVP) gerçekçi hedeflerin belirlendiğini belirterek, “Reformların ekonomiye yön vereceği bir dönemdeyiz” dedi.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin 2016 yılı için büyüme beklentisinin yüzde 4,5’ten 3,2’ye çekildiğine işaret ederek, “Büyüme rakamlarının aşağı yönlü revize edilmesinde yaşadığımız olağanüstü şartların büyük etkisi var. İçerde terör olayları, komşu ve yakın ülkelerde siyasi çalkantılar ve küresel ölçekte yaşanan ekonomik meselelere rağmen 27 çeyrektir büyüyen bir Türkiye var. Dünyada bunu başarabilen ender ülkelerden biriyiz” diye konuştu.
İbrahim Burkay, yenilikçi yatırımlara dair çalışmaların yeni OVP ile birlikte artık daha da önemli bir hale geldiğini ifade etti. Sanayide yüksek teknolojili üretime sağlanan desteklerin Bursa gibi şehirlerin motivasyonunu artıracağını dile getiren Burkay, ihracatçılara uygulanan teşviklerin artırılacak olmasından da memnuniyet duyduklarını kaydetti.
Yeni OVP’nin ayakları yere sağlam basan hedeflerle revize edildiğini belirten İbrahim Burkay, “Ancak yüzde 3,2 seviyesindeki büyüme performansı büyük hedefleri olan bir ülke için kesinlikle yeterli değildir. Reform adımları özel sektörümüzün yatırım iştahını artıracaktır. Katma değerli üretim modeliyle ülkemizin hedeflediği yüzde 5’ler seviyesindeki büyümeyi yeniden yakalayabiliriz. Ekonomide reformların hızla hayata geçirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.