Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 15 Temmuz darbe girişimine karşı milli mücadele ruhuyla canlarını ortaya koyan demokrasi şehitlerinin çocuklarına ve birinci derece yakınlarına burs verecek.
Şehit yakınları ve gaziler için başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyasına 1 milyon liralık destek veren BTSO, demokrasi ve milli iradeyi korumak için canlarını hiçe sayan şehitlerin emaneti olan çocuklarına burs yardımında bulunacak. Şehit çocukları ile birinci derece yakınları, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’ni tercih etmesi halinde öğrenim süreleri boyunca BTSO’nun burs desteğinden faydalanabilecek.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “15 Temmuz gecesinde hiçbir gücün Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozamayacağını dünyaya ispatladık. Bu örnek kenetlenme ile iradesine ve demokrasisine sahip çıkan Türk milleti, yaralarını sararken de büyük bir dayanışma gerçekleştiriyor. Bursa iş dünyası olarak bizler de darbe girişimini engelleyen şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmayı kendimize görev olarak kabul ediyoruz. Demokrasi kahramanlarımızın çocuklarına ve birinci derece yakınlarına Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’ni tercih etmeleri halinde burs desteği vereceğiz” dedi.
İbrahim Burkay, yardım kampanyasına oda olarak 1 milyon TL destek sağladıklarını hatırlattı.