Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), yeni girişimcilerin ekonomiye kazandırılması ve yatırımcılarla buluşturulması için ‘Girişimci-yatırımcı Buluşması’ projesini hayata geçirmeyi hedefliyor.

BTSO bünyesinde faaliyet gösteren sektörel konseyler yeni dönemde çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’deki oda ve borsalar arasında ilk kez hayata geçirilen konseyler, Bursa ekonomisine yön veren projeleri geliştirmeye devam ediyor.

Sektörlerin yol haritalarını belirleyen konseylerden Ekonomi İlişkiler ve Finans Konseyi, BTSO merkez binasında toplantı yaptı.

GENÇLERE YENİ İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURMALI

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, sektörel konseyler ile ortak hareket ederek eylem planlarını belirlediklerini ifade etti. BTSO Akademi Projesi kapsamında firmaların uzman kadrolarına eğitim verildiğini hatırlatan Duran, “Genç girişimcilerimizi iş dünyası içinde yer almasını sağlayacak yolları bulmalıyız. Ülke olarak her yıl iş piyasasına katılan gençlerimize yeni istihdam alanları oluşturmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Bu hedefe ulaşmanın yolu da girişimci sayımızı artırmaktan geçiyor. Bu kapsamda Sektörel Konsey raporumuzda da yer alan ‘BTSO Girişimci-Yatırımcı Buluşması’ platformunu oluşturmak istiyoruz.” dedi.