Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 16 makro projesi için Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile işbirliği protokolü imazalandı. BTSO ile UÜ Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (USİGEM) arasındaki protokolün imza törenine BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Yönetim Kurulu üyeleri Fahrettin Gülener ve İlker Duran, UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Rektör yardımcıları Prof. Dr. A.Saim Kılavuz ve Prof. Dr. Müfit Parlak, Genel Sekreter Prof. Dr. Ayberk Tuğ, dekanlar, BTSO sektör konseyleri başkanları ve meclis üyeleriyle akademisyenler katıldı.

BTSO Başkanı Burkay, yerel kabiliyetlerin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Yerel kabiliyetlerini harekete geçirerek birlikte iş yapma kültürünü geliştirmiş olan ülkelerin, ekonomik görünümlerindeki değişmeler dikkat çekicidir. Aslında Türkiye’nin gelmiş olduğu nokta burası. Üniversite sanayi işbirliğini, arzu ettiğimiz seviyelere taşımalıyız. Üniversite sanayi işbirliğini başarmalıyız, bunu başaramayan ülkeler maalesef zenginleşemiyor.” dedi. BTSO’nun 16 makro projesinden birisi olan sektör konseyleri yapılanmasının üniversite sanayi işbirliği açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Burkay, “Bu konseyler aslında üniversitemizin kılcal damarlara girebileceği çok önemli bir platform. Bunu kullanmamız lazım, çünkü artık Türkiye fakirlikten kurtulmak isteyen bir ülke değil, Türkiye şu anda zengin olmak isteyen bir ülke. Bundan 15 yıl önceki politikalarla bugünkü politikalar çok farklı. Zengin olmak istiyorsanız, zenginler kulübüne girmek istiyorsanız farklı iş modellerini ortaya koymanız lazım, yani bu farklı iş modelleri her alanda olmalı. Sadece işin sanayi, teknoloji ayağında değil, servisinden hizmet sektörüne kadar her alanda bu farklı iş modellerini Bursa, Türkiye ve dünyaya sunabilmeli. Bunu başardığımız takdirde ürünlerimize, ortaya koyduğumuz değere katma değer ilave etmemiz mümkün olur. Aksi takdirde bunu başarmamız mümkün değil.” diye konuştu.

Rektör Dilek de üniversite sanayi işbirliğine her zaman ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, “Ancak üniversite sanayi işbirliği, hiçbir zaman istediğimiz gibi olmadı. Rakamlara da baktığımızda, ülkemizin hayal edilen noktada olmadığını görüyoruz. Nihai hedefimiz, insanımızın yaşam kalitesini arttırmak. Bütün ürettiğimiz ürünün ve bilginin, içerisinde yaşadığımız toplumun huzuruna ve mutluluğuna katkı sağlaması temel hedef olmalı.” dedi.