Kayseri’de bir fırın sahibi 10 yıllık Ramazan geleneğini bozmadan devam ettiriyor. İhtiyaç sahiplerine her Ramazan ayında 'askıda bedava ekmek' uygulamasıyla ekmek ihtiyaçlarını karşılayan fırın sahibi, bu yılda şehit ailelerine, gazilere ve engelli vatandaşlara ücretsiz, ihtiyaçları kadar ekmek veriyor.

Kayseri’de pide fırını sahibi Adnan Yağlıpınar, işyerinde 10 yılı aşkın zamandır yaptığı uygulamayı bu Ramazan ayında da devam ettirdi. Geçmiş yıllarda askıda ekmek uygulaması ile ihtiyaç sahibi ailelere ekmeklerini ücretsiz dağıtan Adnan Usta, bu yıl destek olmak, onların yanında yer aldığını göstermek için şehit aileleri, gaziler ve engelli vatandaşlara da ücretsiz, ihtiyaçları kadar ekmek vermeye başladı. Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren yapılan uygulama sayesinde günlük 50 civarında aile buraya geliyor ve ihtiyacı kadar olan ekmekleri ücretsiz alıyor.

Ramazan ayı bereketinin herkes tarafından iyi anlaşılması gerektiğini ifade eden Özerad Pide Fırını Sahibi Adnan Yağlıpınar, 10 yılı aşkın zamandır ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz ekmek dağıttıklarını belirtti. Hunat mahallesi Kıbrıs Şehitleri caddesi üzerinde bulunan işyerlerine ihtiyaç sahibi herkesin gelebileceğini anlatan Yağlıpınar, “İhtiyaç sahibi ailelerimize ekmek dağıtımı yapıyoruz ve istedikleri adet kadar alıyorlar. İnsanlarımız bu uygulamayı takdir ettiler. Gün içinde şehit ailelerimiz, gazilerimiz, engelli vatandaşlarımız geliyor ve ekmek alıyorlar. Biz Ramazan ayında şehit ailelerimize, gazilerimize destek olma sahip çıkma ve kendilerini sahipsiz hissetmemeleri adına bu uygulamayı yaptık.” dedi.