Beşminare Mahallesi, TOKİ 1, 2 ve 3. Etaplarda süren doğalgaz çalışmalarını inceleyen Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, bu kış TOKİ konutlarının doğalgaz ile ısınacağını söyledi.

Bitlis Belediyesi ve Doğu-Gaz firması tarafından çalışmalarına geçtiğimiz aylarda başlanan doğalgaz boru hattı döşeme işi tüm hızıyla devam ediyor. Beşminare Mahallesi, TOKİ 1, 2 ve 3. Etaplarda süren doğalgaz çalışmalarını inceleyen Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ana hatlar ile binalara doğalgaz çekileceğini belirten Başkan Olan, mevcut çalışmaların tamamlanmasının ardından boru hattı döşemelerine TOKİ’nin 4. Etabından devam edileceğini söyledi.

Olan, “Bu çalışmalar yaklaşık 2 ay sürecektir. Türkiye’de hemen hemen her ilde olan doğalgazı Bitlis’e de getirmek için çaba saffettik ve kentte doğalgaz çalışmalarını başlattık. Çevre ve ekolojik dengeyi bozmayan, hava kirliliği yapmayan en iyi yakıt olan doğalgazın gelmesi için çaba saffettik. Bu kış TOKİ konutları doğalgaz ile ısınacak, seneye de diğer mahallelerde devam edecektir. Bitlis’in hiçbir mahallesini doğalgazsız bırakmayacağız. Doğalgaz çalışmalarının ardından Bitlis daha temiz bir kent haline gelecektir. Şimdiye kadar halkımız kömür kullanıyordu, ithal kömür kullanamadığı için Şırnak kömürü kullanılıyordu. Bitlis’in çevresini ve havasını kirleten kömür, kışın Bitlis’i yaşanmaz hale getiriyordu. Ayrıca kömürün yakılması sonucu kışın kamyonetlerimiz yük taşır gibi kül taşıyor, çevreyi de kirletiyor. Bunun önüne doğalgazla geçeceğiz. Yaşanılabilir bir kent için tüm çalışmalarımız, tüm hızıyla devam edecek.’’ açıklamasında bulundu.