Çorum’da açılan model araba kiralama dükkanında büyükler, çocukluğuna geri dönüyor. Bu ilginç işyeri sadece 14 yaş üzeri ve yetişkinlere hizmet veriyor.

Remote Controlled (RC) adlı elektrikle, nitro-metanla ya da benzinle çalışan uzaktan kumandalı araçlar, oyuncak arabalardan vazgeçemeyenlerin en önemli hobisi. Çorum’da yaşayan Hüseyin Karabekmez de onlardan biri. Oğluyla birlikte model araç tutkusunu ticarete dönüştüren Hüseyin Karabekmez, 'RC Rent a Car' isimli işyerinde bu pahalı hobiyi müşterilerine tanıtıyor. Sunduğu kiralama hizmetiyle de alım gücü olmayanlara, özel hazırlanan parkurlarda model araç kullanma zevki yaşatıyor. Kiralık model araçları 14 yaş üzeri ve yetişkinler kullanabiliyor. Hevesle model araçları izleyen çocuklara ise babalarıyla birlikte oynamaları şartıyla izin veriliyor.

Oğlunun oyunlarına eşlik ederken bir çok oyuncak aldığını anlatan Hüseyin Karabekmez, kırılan arabaları tamir etmenin aradan geçen yıllarda kendileri için bir hobiye dönüştüğünü söyledi. “Bu hobi bize ilham verdi ve bir dükkan açtık” diyen Karabekmez, “Benim iş yeri açmanın en büyük sebebi çocuklarımla güzel vakit geçirmek ve insanlara da bu hobiyi tanıtmak. Genelde bize küçük çocuklar geliyor. Bizim oyun yaşımız 14 yaş üzeridir. Model araçlar profesyonel ve hassastır. Ama babalar evlatlarıyla geldiklerinde onları kırmamak için birlikte oynamalarına izin veriyoruz. Oynamanın yaşı yok. Sınırı da yok. Dedelerde ninelerde gelebilir herkes bununla oynayabilir. Sadece erkeklere değil model arabayı seven bayanlara da hizmet veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Model araç sahiplerine teknik servis hizmeti de sunduklarını dile getiren Hüseyin Karabekmez, maliyetin yüksek olması nedeniyle Türkiye'de model araç kiralayan işletme sayısının az olduğunu ifade etti. Karapekmez, "İş yerimde kurmuş olduğum parkurda vatandaşlar kamyon, traktör, kepçe gibi çeşitli model araçlarla oynuyor. Hem keyifli vakit geçiriyor hem de araçları deneme fırsatı buluyor.” dedi.

Çocuklarıyla birlikte iş yerine gelen vatandaşlar ise model araçların farklı bir alan ve hobi olduğunu söyledi. Model araç kullanmanın gerçek araç kullanmaktan daha zor olduğunu anlatan vatandaşlar, stres atmak ve çocuklarla anlamlı bir vakit geçirmek için bu hobinin güzel bir uğraş olduğunu sözlerine ekledi.