Yozgat'ta bu yıl 296 kilometre yolun 195 kilometresinin KÖYDES çalışmaları kapsamında, geriye kalan kısmın ise İl Özel İdaresi bütçesinden yapılacağı belirtildi.

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) değerlendirme toplantısı Yozgat Vali Yardımcısı Abdulkadir Yazıcı başkanlığında valilik toplantı salonunda yapıldı. Vali Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada 2015 yılında 296 kilometre yolun, 195 kilometresinin KÖYDES çalışmaları kapsamında, geriye kalan kısmın ise İl Özel İdaresi bütçesinden yapılacağını söyledi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Ahi de devam eden ve yapılacak çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Toplantıda kaymakamları da dinleyen Vali Yazıcı, ilçelerinde yürütülen çalışmalar ile KÖYDES planlamaları hakkında bilgi aldı. Vali Yazıcı, "Bu ayrılan ödenekle etkili, verimli ve planlı bir çalışmayla en yüksek verimin alınacağına inanıyorum." dedi.
Havaların yağışlı ve soğuk geçmesinden dolayı bu sezon asfalt çalışmalarının biraz geç başlanıldığını anlatılan Yazıcı, il genelinde 20 bin 244 ton yapma malzemesi ile yama faaliyetlerini de gerçekleştirdiklerini ifade etti.