Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, şehirde buğday rekoltesinin geçen yıla göre yaklaşık yüzde 50 oranında artış gösterdiğini belirtti.
Yılmaz, yaptığı açıklamada İlimizde ilk olarak Gülşehir İlçesinde başlayan hububat hasadının, son olarak Ürgüp İlçesinin yüksek kesimlerindeki ürünlerin hasadıyla bu hafta itibariyle tamamlandığını bildirdi.
Geçen yıl yağışların az olması ve mevsimin kurak gitmesi nedeniyle buğdayda rekoltenin ancak 260 bin ton olabildiğini belirten Yılmaz, bu yıl yağışların mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle rekoltenin 390 bin ton olarak gerçekleştiğini kaydetti.
Bu yıl diğer hububat ürünlerinde de verim artışların olduğunu ifade eden Yılmaz, hasat sonrası üreticileri anızı yakmamaları konusunda da uyarıda bulundu.
Üreticilerden 2016 yılı tarım sezonu için biraz daha gayret göstermelerini isteyen Okan Yılmaz, ekim alanlarında çevreye, doğaya, toprağa zarar verilmeden, anızların yakılmadan hazırlıkları yapmaları hususunda çiftçilerden hassasiyet göstermelerini talep etti.