Bulgaristan tarafında Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda yaşanan problem nedeniyle Kapıkule yolunda 15 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

Bulgaristan’ın kendi gümrüğüne düzenlediği operasyonda çok sayıda personel görevden alınırken, 31 personel de gözaltına alındı.
Kapıkule’nin karşısında bulunan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda personel sayısının azalması kalanların endişe içerisinde çalışması giriş-çıkışları felç etti. Bu neden Türkiye’den çıkış yapmak isteyen yüzlerce TIR Kapıkule gümrük sahasını doldurdu.
Alımların yavaşlaması ve yeni araçların da eklenmesinde TIR kuyruğu bu kez gümrük yolunda uzamaya başladı.
Kapıkule Sınır Kapısı’na giden uluslararası yolda TIR kuyruğu 15 kilometreyi buldu. Benzer bir manzara da Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda yaşanıyor. Burada da 8 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.
Bulgar gümrüğünde operasyonun ardından geçişlerde yaşanan sıkıntı sürücüler için çileye dönüştü.
Normal zamanlarda birkaç saat içerisinde gümrükten çıkış yapabilen sürücüler, 30 saatten beri sıra bekliyor.
İstanbul’dan Çek Cumhuriyeti’ne giden Mehmet Akgül, 30 saatten bu yana kuyrukta olduğunu belirterek sorunun nedeni konusunda bir bilgisinin olmadığını ifade etti.
Bulgaristan tarafından uzun süre bekledikten sonra Türkiye’ye giriş yapabilen Mehmet Akbaş ise, Kapitan Andreevo’da 20 saat beklediklerini söyledi.
Benzer bir durumu Türkiye tarafından arkadaşlarının yaşadığını anlatan Akgün, “Burada da 3-4 gündür kuyrukta bekleyenler var. Biz frigocuyuz. Buna rağmen, gıda çekmemize rağmen yine 1,5 gündür bekliyoruz.” dedi.
Antalya’dan Rusya’ya giden Yasin Köse ise yükünün sebze olmasına rağmen 20 saatten beri beklediğini gümrüğe daha bir kilometrelik yol kaldığını anlattı.
Ülkesine gitmek için sınırda bekleyen Sırbistanlı bir sürücü de yarım Türkçesiyle kendisini ifade etmeye çalıştı.
35 saatten bu yana gümrük kapısında beklediğini belirten Sırp sürücü, Bulgaristan gümrüğünde problem olduğunu açıkladı.