Bursa, bu yıl 7. defa katılacağı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) bir dizi etkinlik, gösteri ve toplantıyla tanıtılacak.

Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta; Bursa olarak bu yılki EMİTT fuarı hakkında bilgi verdi. Bursa Valiliği Kültür, Turizm ve Tanıtma Birliği olarak bu yıl 19'uncusu düzenlenen EMİTT fuarına geniş bir katılımla yer alacak Bursa ekibine başkanlık edecek olan Vali Yardımcısı A. Hamdi Usta: "2009 yılından beri bu 7. defa katılacağımız ve 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde sürecek fuarda Bursa Kültür, Turizm ve Tanıtma Birliğinin koordinesinde Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İznik, Mudanya, Mustafakemalpaşa Belediyeleri, BEBKA Kalkınma Ajansımız, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB), Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) yanında oteller ve acentelerimiz tarafından temsil edilecek." dedi.

Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak fuarda Bursa 8/B Nolu Salonda UNESCO Dünya Mirası ve EHTTA vurgusu ile hazırladığı 240 metrekare ve 2 katlı standıyla yer alacak. Dünyanın en önemli turizm fuarlarından olan EMİTT fuarı kapsamında ana fuaye bölümünde Bursa Olgunlaşma Enstitüsü ekibi de Osmanlı kıyafetleri defilesi sunacak.

Ayrıca Türkiye’nin UNESCO somut olmayan kültür mirasımızdan birisi olan Karagöz ve Hacivat gösterisiyle de fuarı izlemeye gelenlere renkli dakikalar yaşatılacak.