Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet – İş Sendikası arasında imzalanan ve Büyükşehir Belediyesi ile BUSKİ’den toplam bin 331 işçiyi kapsayan toplu sözleşme törenle imzalandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet – İŞ Sendikası tarafından hazırlanan toplu iş sözleşmesi, BUSKİ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törende imzalandı. Hizmet - İŞ Sendikası’na bağlı bin 331 işçiyi kapsayan toplu sözleşme, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Hizmet – İŞ Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz tarafından imzalandı. Başkan Recep Altepe, "Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle Bursa, her alanda dünya gündeminde. Bursa, yaşam kalitesi bakımından artık Türkiye’de 1. sıraya yerleşti. 'Hizmet ibadettir' düşüncesiyle hareket ediyoruz. Ecdat yadigarı Bursa’nın güzelliklerini ortaya çıkarıyor, eserler ortaya koyuyoruz. Bütünşehir uygulamasıyla artık 17 ilçeye hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, tarihi yapılardan turizmin kalkındırılmasına, termalinden ulaşımına, BTM’den stadyuma kadar her alanda örnek çalışmalara imza atıyoruz." şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’ya yeni bir ivme kazandırdığını vurguladı. Altepe, şunları kaydetti: "Yapılanlar herkes tarafından takdir ediliyor. Bizler, Bursa’yı seviyoruz. Bursa’ya sevgimizi de hizmetlerimizle gösteriyoruz. Kadrolarımızın uyumlu çalışmasını amaçlıyoruz. İşçiler, bayramı erkenden çifte sevinçle kutluyor."

EN DÜŞÜK MAAŞ 2 BİN 147 LİRA, EN YÜKSEK MAAŞ 4 BİN 536 LİRA OLDU

Hizmet – İŞ Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz de toplu sözleşmenin detaylarını anlattığı açıklamasında uzun süren müzakerelerin güzel bir sonuca ulaşmasının sevincini yaşadıklarını söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İŞ Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi, 15 Mart 2015 ile 14 Mart 2017 tarihlerini kapsıyor. İki yıl süreli sözleşme, Büyükşehir Belediyesi’nden 864, BUSKİ’den de 467 işçiyi kapsıyor. Zam oranlarının yüzde 4 ile yüzde 27 arasında değiştiği sözleşmede en düşük maaş 2 bin 147,67 lira iken 2 bin 628,75 lira; en yüksek maaş da 4 bin 361,77 lira iken 4 bin 536,47 lira oldu. Sözleşmede, en düşük maaşların zam oranları yüksek, en yüksek maaşların zam oranları da düşük tutularak denge sağlanmasına ve aradaki ücret farklılıklarının giderilmesine çalışıldı.