Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın her yıl periyodik olarak düzenlediği ‘2016 Verimlilik Proje Ödülleri’, Ankara’da yapılan törenle sahiplerini buldu. Türkiye’nin önde gelen firmalarının projeleriyle yarıştığı organizasyonda Bursa Büyükşehir Belediyesi de birimlere anlık araç tahsisini mümkün kılan ‘Makine ve Sürücü Verimliliğini Artırma Projesi’yle ödüle layık görüldü.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın her ölçekteki işletmelerin verimlilik artışlarını desteklemek maksadıyla düzenlediği ödül töreni Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde yapıldı. Bakan Fikri Işık’ın da katıldığı törende, Bursa Büyükşehir Belediyesi, birimlerin anlık araç ve sürücü taleplerini karşılayan, atıl makine ve sürücü kapasitesini asgariye indiren, makine ve sürücü kullanımının izlenmesine imkan tanıyan ‘Makine ve Sürücü Verimliliğini Artırma Projesi’ ile kamu kategorisinde 2. oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ödülü, Ankara’da düzenlenen törenle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından Başkan Recep Altepe’ye takdim edildi.
Işık, ödül töreniyle verimlilik odaklı çalışmayı, iyi uygulama örneklerini tanıtmayı, işletmeler arasındaki bilgi ve etki paylaşımını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Finale kalan bütün projelerin övgüyü hak ettiğini, jüri üyelerinin proje tasnifi yaparken zorlandığını vurgulayan Bakan Işık, “Başlattığımız verimlilik yarışında başarıya ulaşan ve finale kalan kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Verimliliğin sadece sanayi ve iş dünyasını değil 7’den 70’e herkesi ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Bakan Işık, “Kamu kurumları, sendikalar, eğitim kurumları ve yerel yönetimler ve diğer paydaşlar başlatılan bu verimlilik seferberliğine destek vermelidir. Ancak böyle bir birliktelikle farklı çıkar grupları arasında denge oluşmasını, istihdam oluşturmayı, çalışma koşullarını iyileştirmeyi ve her anlamda sürdürülebilir bir kalkınmayı sağlayabiliriz” diye konuştu.
Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz ise, firmaların ve kamu kurumlarının verimliliğe dayalı uygulanmış, başarıya ulaşmış örnek projelerinin program kapsamında ödüllendirildiğini belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, her alanda örnek ve öncü çalışmalar gerçekleştiren Bursa’nın başarısını tescilleyerek dikkatleri üzerine çektiğini ifade etti. Verimli çalışmayı Büyükşehir yönetimi olarak birinci öncelik olarak gördüklerini kaydeden Altepe, “İşte bu anlayışımızın sonuçlarından biri daha bugün taçlanmış oldu. Saha amirliğinin en verimli şekilde çalışması, araç intikal ve birimlerin anlık transferiyle ilgili belediyemiz ödüle layık görüldü. Hizmete aldığımız otomasyon sistemiyle birlikte yüzde 30 verimlilik artışı sağladık. Bu ödül Bursa için. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ‘2016 Verimlilik Proje Ödülleri’ ile işletmeler arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımını geliştirmeyi, verimlilik artırıcı projeleri kamuoyuna duyurmayı ve uygulanmış projelerin sağladığı faydaları daha iyi tanıtmayı hedefliyor. 5 kategoride düzenlenen yarışmada, 62 kurum ve kuruluş değerlendirilmeye alındı. Her kategoride birinci, ikinci ve üçüncüler ödüle layık görüldü.