Bursa'da otomotiv devi fabrikalarda başlayan üretim durdurma eylemleri bu kez bir otomotiv yan sanayi firmasına sıçradı. 800 civarında işçinin çalıştığı Ermetal A.Ş.'de üretimi durduran işçilerin eylemi sürüyor.

1978 yılında kurulan ve halen 800 civarında işçinin çalıştığı Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) faaliyet gösteren Ermetal A.Ş.'de işçiler maaşlarına zam talebiyle üretimi durdurdu. İşçiler, sosyal paylaşım sitesindeki hesaplarından yaptıkları açıklamalarda, saat ücretlerinde 2 liralık artış ile bayram ve ikramiye ödemelerinde de artış talep ettiklerini dile getirdi.


Fabrika yönetiminin ise toplantıda olduğu belirtildi. Otomobil devi firmalara parça üreten şirket, 28 bin metre karelik kapalı alanda Fiat, Renault, Ford, Toyota gibi dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerine parça üretimi gerçekleştiriyor.

15 gün önce Renault'ta başlayan iş bırakma eylemi, Tofaş, Coşkunöz, Mako ve Ototrim'e sıçramış, ardından bu fabrikalarda işçilerle yapılan görüşmeler sonrası üretim, yeniden başlamıştı.