Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 18 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen 'Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması’nda son gün 4 Mayıs Pazartesi günü olarak belirlendi. Araştırma, Bursa ekonomisi için önemli bir veri kaynağı oluşturacak.

Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa’da 2014 yılının en büyük 250 firması belirleniyor. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO’nun kent ekonomisine ilişkin en önemli saha araştırmalarından biri olan 'Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması'nda geri sayım başladı. Firmaların 2014 yılı verileri doğrultusunda toplam net iç ve dış satış büyüklüklerine göre gerçekleştirilen araştırma, bu yıl ilk kez elektronik ortamda düzenleniyor.

Firmalar, www.ilk250.org.tr uzantılı internet sitesinden kendilerine verilen kurum numarası ve şifresiyle doldurdukları anket formuyla araştırmaya katılabiliyor. Firmaların ankette doldurdukları verilerin kontrol edilebilmesi için 2014 yılına ait Kurumlar Vergisi e-beyannamesinin veya yeminli mali müşavir onaylı kapanış bilançosu ile ayrıntılı gelir tablosunu BTSO İş Geliştirme ve Ar-Ge Müdürlüğü’ne ulaştırmaları gerekiyor. Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması’na katılmak isteyen firmalar, başvurularını 4 Mayıs 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapabilecek. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, araştırmanın Bursa ekonomisine ışık tutacağını söyledi.