Bursa İnşaat Fuarı, 10 milyar liralık konut ve arsa satışı hedefiyle başlıyor.

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası ve bir çok kuruluşun desteğiyle düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı yarın kapılarını ziyaretçilere açıyor. Bankaların da stand açacağı fuarda, yaklaşık 10 milyar liralık konut, ofis ve arsa satışı hedefleniyor. İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'den gelecek yatırımcılar başta olmak üzere fuarda gayrimenkul beğenen kişileri hazır bekletilen araçlarla satışa sunulan gayrimenkulü yerinde görme imkanı sağlayacaklarını söyledi.

9-12 Nisan tarihleri arasında 13. Uluslararası Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, ısıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı ile 3. Mobilya, İç Mimarı, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı'nın tanıtım toplantısı Almira Otel'de yapıldı. Toplantıda konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarların 40 bin ziyaretçi hedefiyle kapılarını açacağını söyledi. Fuara 270 firmanın 25 bin metre karelik 4 salonda stand açacağını belirten Ersözlü, bir salonun tamemen gayri menkul firmalarına ayrıldığını açıkladı.

SUUD PRENS DE ZEMZEM TOWERS'IN SATIŞINI GERÇEKLEŞTİREN FİRMA CEO'SU DA FUARA KATILIYOR

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuara şehre gelecek 39 kişilik Arap yatırımcı heyetinin Bursalı firmalarla ikili iş görüşmeler yapacağını kaydetti. Fuar için Suudi Arabistan'ın prenslerinden Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud'un da Bursa'ya geleceğini belirten Umutkan, "Mekke'de yapılan 33 katlı, bin 314 daireli Zemzem Towers'ın satışını gerçekleştiren Mass İntarnational CEO'su Nail Alamirah da fuara gelecek. BTSO'nun ev sahipliğinde ayrıca dünyanın birçok ülkesinde gayrimenkul ve inşaat yatırımı olan Green Valley'in CEO'su Zeiad Abbas da fuar için kentte olacak. Fuar için ayrıca Dubai'den Time Sguare Otelleri'nin yöneticileri, Birleşik Arap Emirlikleri Raak Şeyh ailesinden Ahmet Qasmi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı eski müsteşarı ve Al Jebrin Grubu CEO'su Abdullah El Jebrin de Bursa'da bulunacak. Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn büyükelçileri de fuara davet edildi." dedi.

HEDEF; 10 MİLYAR LİRALIK SATIŞ, İSTEYENE GAYRİMENKUL YERİNDE GÖSTERİLECEK

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi de bu sene ilk kez emlakçıların da fuara davet edildiğini açıkladı. Çelebi, fuarda 150 bin lirayla 1 milyon lira arasında değişen fiyatlarla konutların satışa sunulacağını bildirdi.

Bankaların da hazır bulunacağı fuarda 10 milyar liralık satış hedeflendiğine dikkat çeken İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da fuara gelen ziyaretçi ve yatırımcıların fuar alanında hazır bekletilecek araçlarla satın almayı düşündükleri gayri menkulleri yerinde gösterme imkanı sağlayacaklarını söyledi. 16 bin konut, bin 600 ofis ile yüzlerce arsanın satışa sunulacağı fuarda yapı malzemelerinin de teşhir edileceğini vurgulayan Mescioğlu, bir sene boyunca Bursa'da toplamda 42 bin konutun satıldığını, yabancı yatırımcıya bin konut satıldığını dile getirdi. Mescioğlu, fuarda fırsat ürünü gayrimenkullerin de satışa sunulacağını duyurdu. Mescioğlu da kentsel dönüşümde önceleri müteahitlerin site yöneticilerinin kapısını çalıdğını ancak şimdilerle vatandaşların kendilerinin kapılarını çaldığını söyledi.