Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen iş dünyası temsilcileri demokrasi nöbeti tuttu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Güçlü bir demokrasi ve güçlü bir Türkiye için daha fazla çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.
‘Bursa İş Dünyası Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çıkıyor’ buluşması ile Bursa’daki 82 kurum ve kuruluşla birlikte ortak basın bildirisi yayınlayan BTSO, dün akşam saatlerinde de iş dünyası temsilcileri ile yine demokrasi nöbeti tuttu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile iş dünyası temsilcileri eski adıyla Şehreküstü, yeni adıyla Demokrasi Meydanı’nda buluştu. Alanda toplanan binlerce kişiye hitap eden Başkan Burkay, demokrasiye ve milli iradeye yapılan hain saldırıyı bir kez daha kınadıklarını dile getirdi.
Bursa iş dünyası temsilcileri olarak Demokrasi Meydanı’nda nöbet tutan insanlarla birarada bulunmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını dile getiren Başkan Burkay, “Millet olarak ortaya koyduğumuz iradeyle FETÖ Terör Örgütü mensuplarının ve destekçilerinin heveslerini kursaklarında bıraktık. Türk milleti olarak irademizin ve tercihimizin her ne pahasına olursa olsun arkasında duracağımızı bir kez daha gösterdik. Gururla ifade etmek istiyorum ki iradesinden başka güç tanımadığımız milletimizin, hükümetimizin, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğumuzu hiç tereddüt etmeden açıklayan ilk oda olduk. Bugün de Bursa’da iş dünyamızın tüm kuruluşlarıyla BTSO önderliğinde ‘Güçlü Demokrasi Güçlü Türkiye’ inancımızı haykırdık” şeklinde konuştu.
“Paralel devlet yapılanması girişimiyle düzenlenen alçakça saldırıya karşı örnek bir duruş sergileyen her bir vatansever kardeşimi bir kez daha yürekten kutluyorum” diyen Başkan Burkay, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ülkemizin şanlı tarihine altın harflerle yazılacak demokrasi zaferimizi bizlere kazandıran tüm şehitlerimizi unutulmaz kılmak adına 81 ilimize 81 anıt yapılmasını talep ediyoruz. BTSO olarak 15 Temmuz’un sembolü olan bu meydanda ‘Demokrasi Anıtı’ inşa edeceğiz. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere demokrasimize ve milli irademize sahip çıkan devlet büyüklerimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile siz değerli kahraman kardeşlerime bir kez daha şükranlarımızı arz ediyorum. Hakimiyetin yalnız ve yalnız milletin olduğunu ve başka irade tanımadığımızı buradan bütün dünyaya bir kez daha haykırıyoruz.”