Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Yürüklü, Tofaş ile iş birliği yaparak TÜBİTAK’a proje başvurusunda bulundu.

Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında sunulan projeyle, araçların test aşamasındaki elektrik ve elektronik hata analiz ve tanılama ile hata giderme maliyetlerini düşürmek ve geliştirme sürelerini azaltmak amaçlanıyor. Yeni sedan, hatchback ve station wagon projeleriyle Avrupa ve Türkiye’de büyük bir pazar hedefleyen Tofaş, Orhangazi Üniversitesi'nde akademisyen olan Yrd. Doç. Dr. Emrah Yürüklü’yle bir araya gelerek test sürüşlerinde arızaların tespit edilmesine yardımcı bir sistem geliştirilmesi üzerinde anlaşmaya vardı. Özellikle yeni yapılacak araçlarda çıkabilecek elektronik hataların tespitinde kullanılacak olan sistem, hatanın kaynağını daha kısa sürede ve daha az analiz ile bulabilecek.

Projenin TÜBİTAK tarafından kabul edilmesi halinde, Bursa Orhangazi Üniversitesi'nde Otomobil Elektronik Altyapı Simülatörü kurulacak. İlk adımda simülatör üzerinde geliştirilecek sistem, daha sonra Tofaş tarafından gerçek araçlar üzerinde denenecek.
Daha önce Tofaş, FIAT Bursa ve Torino Ar-Ge ekiplerinde altı yıl çalışan Yürüklü, "Geliştirilecek sistemin eksikliğini yıllarca tecrübe etmiş biri olarak otomotiv elektroniğindeki geçmiş bilgi ve birikimimizi kullanarak ihtiyaç duyulan sistemi geliştirme yolunda önemli bir adım atmış olduk." dedi.