Bursa Ticaret Borsası, yılın ilk 6 aylık dönemindeki işlem hacmini yeni bir rekorla kapattı. Borsada, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36’lık artışla toplam 887 milyon 370 bin liralık işlem hacmi gerçekleştirildi.

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Bu işlem hacmi Bursa’nın önemli bir gıda tarım ve hayvancılık kenti olduğunun kanıtıdır.” dedi.

Son 5 yılın en yüksek tescil işlem hacmine ulaşıldığını belirten Matlı, “Üyelerimiz Bursa Ekonomisine çok önemli katkı sağlamaktadırlar. Bazı ürünlerin ağırlıklı olarak Bursa Ticaret Borsası üzerinden alınıp satılması işlem hacmimizi arttırmaktadır.” diye konuştu.

ZEYTİN VE ZEYTİN YAĞI BİRİNCİ

Matlı’nın verdiği bilgiye göre, 2015 yılının ilk yarısında Bursa Ticaret Borsası’nda en çok işlem gören ürünler arasında 341.2 milyon ile zeytin ve zeytinyağı ilk sırada yer aldı. 168.2 milyon liralık işlem hacmi ile canlı hayvan ve et ürünleri ikinci, 63.5 milyon liralık işlem hacmiyle ayçiçeği ve ayçiçeği yağı üçüncü, 45 milyon liralık işlem hacmiyle de sebze ve meyve ürünleri dördüncü sırada yer aldı.