Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme” toplantısına Bursalı firmalar ilgi gösterdi. Toplantının ardından Ar-Ge ve tasarım merkezi olma potansiyeline sahip firmalar bakanlık uzmanları ile görüşme fırsatı buldu.
BTSO, Ar-Ge ve tasarım merkezi olmak için gereken şartlar ile sağlanan desteklerin anlatıldığı tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı. BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, “İş dünyası temsilcileri olarak yıllardır altını çizdiğimiz Ar-Ge, inovasyon ve tasarım artık hayatın merkezinde bulunuyor” dedi.
Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almak için daha fazla Ar-Ge ve inovasyona yönelmek gerektiğini hatırlatan Cüneyt Şener, “Bizler de BTSO olarak projelerimizi bu vizyonla gerçekleştiriyoruz. Türkiye’deki oda ve borsalar arasında ilk kez İnovasyon Ligi projemizi başlatarak yenilikçi ürünleri hedefleyen firmalarımızın motivasyonunu artırdık. Geçtiğimiz yılın mayıs ayında Bursa’da İnovasyon ve Tasarım Baharımızı gerçekleştirdik. ULUTEK ve Teknoloji Transfer Ofisimizde birlikte hareket ettiğimiz Uludağ Üniversitemiz ile iş dünyamızın birbirlerine daha fazla yakınlaşmasını sağladık. Tüm bu çalışmalarımızla birlikte 4. Sanayi devriminin sembolü olarak Bursa’mıza kazandırmaya hazırlandığımız teknoloji sanayi bölgemiz de kent ekonomimizin geleceğini şekillendirecek dev adımlarımızdan biri olacak” dedi.
Açılış konuşmasının ardından Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat AR, Ar-Ge ve tasarım merkezi olmak için gereken şartlar ve Ar-Ge merkezlerini sağlanan destekler gibi merak edilen konular hakkında Bursalı firmalara sunum yaptı. Bakanlar Kurulu kararının ardından Ar-Ge reform paketine dair düzenlemelerin tamamlandığını ve Ar-Ge’nin yol haritasının belirlendiğini ifade eden İlker Murat Ar, “Bundan sonraki süreçte önemli olan sanayicilerimizle birlikte bu yol haritası doğrultusunda hareket edebilmek. Bu anlamda BTSO ile düzenlediğimiz bu toplantıyı çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.
Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu Ar-Ge ve tasarım merkezi olmanın firmalara kazandırdığı mali avantajları aktardığı toplantının ardından 50’ye yakın firma temsilcisi bakanlık uzmanları ile Ar-Ge ve tasarım merkezleri hakkında merak ettiklerini birebir görüşme fırsatı buldu.