Burdur’un Bucak ilçesinde faaliyet gösteren Bucak Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD)’a üye işadamları, Ege ve Batı Akdeniz İşadamları Dernekleri(ESİDEF)’in 31 Mart- 5 Nisan tarihleri arasında düzenlemiş olduğu Türkiye-Tanzanya ticaret ve yatırım köprüsü programına katılmak üzere Tanzanya'ya gitti. Tanzanya’ya gerçekleşen iş gezisine BUSİAD Başkanı Abdullah Uğur ve BUSİAD’a üye iş adamları katıldı.

Afrika kıtasına yatırım imkanlarına sahip olan ve istikrarlı bir ülke olarak değerlendirilen Tanzanya ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve Türkiye'nin ihracat pazarının genişletilmesini hedefleyen BUSİAD'a üye iş adamları kendi alanlarında dış pazara açılmak için Tanzanya’ya gittikleri belirtildi.

Ziyaret ile ilgili açıklama yapan BUSİAD Genel sekreteri Ümit Yanık, Bucaklı işadamlarının dışarı açılmak ve yeni yeni açılımlar bulmak isteyen girişimciler için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Yanık, yeni ufuklar yakalamak isteyen girişimciler için bu ziyaretin önemli olacağını kaydetti.