Bursa Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BUSMEK) Orhangazi şubesi açıldı. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya, BUSMEK Bursa İl ve Orhangazi ilçe yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı konuşmada Bursa genelinde Büyükşehir desteğiyle yapılan hizmetlerden bahsetti. Altepe, "21 kurs merkesinde 144 branşta 18 ana dalda eğitimler, seminerler, söyleşiler, geziler ve her türlü etkinliklerle güzel bir kurs ortamı düzenleşmiş bulunuyoruz. Bu yıl da 12 bin kursiyerimiz var, Orhangazi kurs merkezinde 19 branşta bin 250 ön başvuru alınmış oldu. 16 personel ile 15 gurupta 300 kursiyerle eğitimlere başlamış oldu, güzel bir proje, bu projeyi sonuna kadar destekliyoruz, bu konuda emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da "Büyükşehir Belediye Başkanımızın Orhangazi’ye ilgisinden dolayı Orhangazi adına teşekkür ediyorum. Özelikle kentleşme noktasında büyük sıkıntılar yaşayan gelişmekte olan bir ilçeyiz, potansiyeli olan bir ilçeyiz ama bu gelişmişliğini ve potansiyelini bir türlü fiziki görüntüsüne yansıtamayan bir ilçeyiz. İnşallah büyükşehrimizin o sihirli elinin değmesiyle beraber Orhangazi artık modern bir kent görünümüne kavuşuyor. Artık bitirilen altyapı çalışmalarından sonra üst yapı çalışmalarının başlaması ki kaldırım çalışmaları ve asfaltlama çalışmaları eşzamanlı yürütülmekte, daha sonrasında da kent meydanının devreye girmesiyle beraber inşallah bölgenin göz bebeği olduğuna inandığımız ilçemiz, inşallah bu konumuna ve Gazi Orhan Bey’in ismine layık bir ilçe haline kısa zamanda gelecek." diye ifade etti.

Kısa bir teşekkür konuşması yapan Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise şöyle dedi: "BUSMEK‘in Orhangazililere güzel hizmetler vereceğine inanıyorum. Meslek edindirme kursları insanımızın kendilerini geliştirmeleri, bilgi ve becerilerini artırmaları açısından, bir eğitim hizmeti vermiş oluyor ve eğitime katkı sağlamış oluyor, eğitime yapılan bir hizmet olarak görüyor ve çok değerli buluyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Açılışın ardından kurs gören kursiyerlerin çalışmaları görülmek üzere kurs salonları gezilerek ziyaret edildi.