Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, doğal yumurta tavukçuluğunu özendirmek için hayata geçirdiği proje ilk meyvelerini verdi. 23 çiftçiye dağıtılan 7000 yumurta tavuğundan günlük 6000 adet yumurta alınıyor.

Kırsalda yaşayan vatandaşların gelir getirecek yatırımlar konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi için Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Doğal Yumurta Tavukçuluğu”nun özendirilmesine yönelik proje ve çalışmalar meyvesini verdi.
Bir süre önce proje kapsamında 23 çiftçiye dağıtılan tavuklardan günlük 6000 adet doğal yumurta üretilmeye başlandı. Proje kapsamında yumurta tavuğu alan bazı üreticiler üretilen yumurtalardan bazılarını da alarak Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter Yardımcısı Sefer Arlı’yı ziyaret ettiler.

ARLI: DESTEKLERİMİZ SÜRECEK
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, belediye bünyesinde kırsal kesimin ekonomik gelişimine katkı vermek için kurulan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı aracılığı ile bir çok projeyi hayata geçireceklerini ifade ederek, “Kırsal kesimde tarım, hayvancılık ve verimin artırılmasına yönelik projeler üreterek çiftçimize örnek olmak, onların önünü açıp teşvik ederek ekonomik bir girdi sağlamalarını temin etmek istiyoruz. Bu projelerden birisi olan doğal yumurta tavukçuluğunun özendirilmesi amacı ile 23 çiftçimize yaklaşık 7000 adet yumurta tavuğu dağıttık. Proje kapsamında belirlenen 25 kişiye daha 7500 tavuk daha vereceğiz. Böylece günlük yaklaşık 11 Bin adet yumurta üretim kapasitesi oluşacak. Bu desteklerimizin sonucunu görmek tabii bizi de mutlu ediyor. Bundan sonra bu destek projelerimiz artarak devam edecek.” diye konuştu.